Троє турецьких рятувальників загинули при пошуку українських моряків із затонулого судна

04 грудня 17:16

Рятувальна шлюпка, яка незважаючи на сильний шторм брала участь у пошуках зниклих безвісти українських моряків, розбилася об скелі біля узбережжя Туреччини.

 

Троє рятувальників загинули і троє зникли безвісти при проведенні пошуково-рятувальних робіт біля берегів Туреччини, де затонув суховантаж «Волга-Балт 199» з українським екіпажем.

Шлюпка з рятувальниками врізалася в скелі і затонула, передає турецьке радіо.

У свою чергу, український МЗС повідомив, що в районі катастрофи рятувальники виявили трьох громадян України і одного росіянина на рятувальному плавзасобі.

«Турецькі рятувальники зараз здійснюють спроби підняти зазначених громадян на борт рятувального судна або вертольота. Також було знайдено і доставлено на берег тіло одного загиблого моряка", - розповів прес-секретар МЗС Олександр Дікусаров.

Всього на борту корабля перебувало 12 осіб - 11 українців і один росіянин.

Раніше місцеві ЗМІ повідомили, що трьох моряків вдалося витягнути з води, проте один з них помер при доставці на берег від переохолодження. Решта вважаються зниклими безвісти.

Рятувально-пошукова операція серйозно ускладнена сильним вітром і штормом у районі події.

Суховантаж «Волго-Балт 199», який перевозив 3,3 тисячі тонн вугілля з Росії в Анталью, затонув вранці 4 грудня в районі селища Шіле неподалік від Стамбула. !zn

Читайте також:

Загинули двоє моряків затонулого біля берегів Туреччини судна з українським екіпажем, 8 пропали безвісти

Український траулер врятував 39 рибалок з охопленого полум'ям новозеландського судна

У Миколаєві затонув суховантаж «Василь Шукшин»