Три тисячі підприємців біля КМДА вимагають «легалізації малого бізнесу»

26 сiчня 08:10

У центрі Києва почалася масова акція підприємців на підтримку ініціативи з легалізації малого бізнесу. Учасники акції вимагають прийняти сьогодні на Київраді рішення щодо МАФів, розроблене Олександром Поповим.

 

Сьогодні о 9.30 біля будівлі Київської міськадміністрації зібралося більше 3 тисяч киян, що представляють організації підприємців столиці. Учасники акції вимагають прийняття Київрадою рішення «Про деякі питання здійснення підприємницької діяльності у тимчасових спорудах», яке з ініціативи Олександра Попова було розроблено міською владою спільно з організаціями підприємців. Це рішення не було підтримано Київрадою на сесії 29 грудня, і сьогодні знову винесено на голосування.

За словами учасника акції, керівника громадської організації підприємців «Цивільний корпус» Романа Солодкого, дане рішення дозволить протягом лютого-березня 2012 року повністю легалізувати малий бізнес Києва.

«Саме через корупцію посадових осіб зараз безконтрольно ставляться кіоски, порушуючи комфорт і безпеку киян. Рішення, до розробки якого Олександр Попов залучив у тому числі і нашу громадську організацію, дозволяє вперше за 20 років вивести кіоски та МАФи з тіні. А замість тіньових поборів, які платять сьогодні підприємці у кишеню чиновників і політиків, наповнити міський бюджет. Нас, підприємців, у Києві близько 80 тисяч, і ми зробимо все, щоб відстояти право на чесну працю», - сказав підприємець.

Інший учасник акції, лідер Християнсько-демократичного союзу підприємців Сергій Белан зазначив:

«Якщо МАФи буде легалізовано, бюджет міста отримає 200 мільйонів гривень на рік - у 10 разів більше, ніж у 2011 році. Ці гроші треба забрати у злодіїв і направити на благоустрій життя Києва», - вважає Сергій Белан.

У даний час площа перед КМДА повністю заповнена учасниками мітингу, пікети підприємців також розміщені з протилежного боку Хрещатика, а також біля в'їзду у двір КМДА з боку вулиці Пушкінська.

Читайте також:

СБУ заарештувала за хабар головного щодо МАФів у Києві

Галина Герега: «Карати або оголошувати перевибори - не моя компетенція»

У Києві дозволено демонтаж кіосків на зупинках