Три міліціонери на «Жигулях» пограбували ювелірний салон на Троєщині

05 листопада 07:41

Народний депутат Геннадій Москаль стверджує, що міліція приховує факт пограбування своїми працівниками ювелірного салону в Києві.

 

За інформацією депутата, 30 жовтня в Києві на Троєщині по вул. Радунська, 5-А троє невідомих у чорному одязі та масках здійснили пограбування ювелірного салону. Злочинці побили охоронця, примусили жінку-продавця віддати ювелірні вироби, після чого втекли на автомобілі «Жигулі». В оперативній інформації, яка надається Міністерством внутрішніх справ Верховній Раді, за період 30, 31 жовтня та 1 листопада в розділі «Найбільш резонансні нерозкриті злочини» інформація про пограбування ювелірного салону відсутня. Не опубліковано її й на офіційному сайті МВС України.

«Від працівників МВС України мені стало відомо, що злочин скоїли троє працівників міліції, які служать у полку патрульно-постової служби Головного управління МВС України в Києві. Після розкриття злочину вони були звільнені з органів внутрішніх справ заднім числом, начебто за власним бажанням. Таке звільнення вважається службовим злочином. Крім того, мені стало відомо, що звільнених працівників міліції переховують, боячись оприлюднення подробиць їх злочинної діяльності з усіма подальшими наслідками», – повідомив Г.Москаль.

Для перевірки даних фактів та прийняття щодо них відповідних заходів реагування депутат направив звернення до Генеральної прокуратури України.