Три чверті Венеції пішло під воду через сильну повінь

12 листопада 14:40

Безперервні дощі затопили знамениту Венецію, в морі зникла навіть центральна площа міста - Сан-Марко.

 

Найсильніша з 1872 року повінь сталася у Венеції. Через негоду і тривалі листопадові дощі місто пішло під воду на 70%, у тому числі затопило знамениту центральну площу Сан-Марко.

У понеділок, 12 листопада, рівень води піднявся на 149 сантиметрів. Як пишуть місцеві ЗМІ, власникам крамниць доводиться викачувати воду насосами, а жителі і туристи пересуваються по місту на човнах або у високих гумових чоботях.

Окрім Венеції постраждали й інші італійські міста у Лігурії і Тоскані. Дощі також призвели до підняття рівня води у римському Тібрі, через що влада закрила жителям доступ до берегів річки. Влада Тоскани дала розпорядження про евакуацію 200 осіб.

У деяких містах зруйновано мости, є перебої в подачі електрики. Удар стихії завдав мільйонного збитку сільському господарству.

Венеція потерпає від негоди вже не перший тиждень. На початку листопада Венецію затопили осінні шторми, тоді в низці районів вода трималася на позначці 110 сантиметрів вище норми. !zn

Читайте також:

Постраждалий від урагану Нью-Йорк ввів обмеження на продаж бензину

Італійський «Франкеншторм» затопив Венецію (ВІДЕО)

На Кубані нова повінь: затопило курортне селище, є загиблі (ВІДЕО)

США підраховують колосальні збитки від урагану «Сенді». Влада Нью-Йорка виклала ефектне ВІДЕО удару стихії по мегаполісу