Третій у списку світових багатіїв Уоррен Баффет хворий на рак

18 квiтня 07:14

Уоррен Баффет, який займає третій рядок у списку Forbes зі статком 44 млрд дол, пройде двомісячний курс променевої терапії від раку.

 

Глава американської інвестиційної компанії Berkshire Hathaway Inc. 81-річний Уоррен Баффет заявив, що хворий на рак простати на початковій стадії, зазначивши при цьому, що стан його здоров'я «жодною мірою не становить загрози для його життя».

В середині липня бізнесмен має намір почати двомісячний курс лікування, що включає в себе променеву терапію. У зв'язку з цим він деякий час не зможе здійснювати поїздки на далекі відстані.

Раніше найбагатші американці Баффет і засновник корпорації Microsoft Білл Гейтс ініціювали почин серед спільноти мільярдерів, зобов'язавшись за життя або після смерті віддати близько половини свого багатства на благодійні цілі.

Berkshire Hathaway займається інвестиціями і страхуванням і контролює більше 40 компаній в таких секторах, як фінансові послуги, кондитерське виробництво, видавнича справа, ювелірний бізнес, виробництво меблів, килимів, будматеріалів тощо. Фонд за підсумками третього кварталу 2011 року інвестував 23,9 мільярда доларів у цінні папери різних компаній, що є найбільшим обсягом інвестицій фонду за останні 15 років.

Журнал Forbes оцінює статок Баффета у 44 млрд дол. Бізнесмен займає третій рядок у списку найбагатших людей планети. !zn

Читайте також:

Уоррен Баффет таємно купив акції IBM майже на 11 млрд доларів

За право за обід з Баффетом невідомий виклав 2,6 млн доларів

Мільярдер Уоррен Баффет назвав ім'я наступника

Баффет заспіває китайцям на Новий рік