Травми Оксани Макар від самого початку були смертельними, - професор Фісталь

29 березня 08:24

Травми Оксани Макар спочатку і теоретично, і практично були не сумісні з життям, заявив професор Еміль Фісталь. Тричі їй робили масаж серця, але серце запустити не вдалося.

 

Травми Оксани Макар, яка постраждала у результаті резонансного злочину в Миколаєві і сьогодні померла у Донецькому опіковому центрі, були від самого початку і теоретично, і практично не сумісні з життям. Про це заявив завідувач Донецьким опіковим центром Інституту невідкладної і відновної хірургії імені Гусака професор Еміль Фісталь.

«Оксана Макар померла сьогодні вранці о 7.30. У неї почалася легенева кровотеча, але ми її зупинили. А потім настала зупинка серцевої діяльності, і три рази ми робили їй масаж серця, але серце запустити не вдалося, тому що настільки серйозні вже наступили зміни в організмі, постраждали всі органи, всі найважливіші», - сказав професор.



При цьому він додав, що медицина робила все можливе, щоб вберегти дівчині життя, але її травми від самого початку були смертельними.

«Взагалі я скажу те, що не перший раз говорив, - травма, яка у неї була, вона теоретично і практично була не сумісна з життям. І те, що вона прожила ці три тижні - це, звичайно, завдяки тому, що було інтенсивне лікування, найсучасніше, і у нас для цього було достатньо всього, щоб її лікувати» - сказав Фісталь.

«Її спочатку задушили, і в неї була асфіксія, вже думали, що вона померла. А це удушення веде до інтоксикації мозку. Після цього її підпалили, і вона, лежачи 10 годин на морозі, тліла і дихала продуктами горіння. І все це разом, звичайно, призвело до такої важкої травми, не сумісної з життям... На жаль, так все сталося», - пояснив Фісталь.

Як повідомлялося, 10 березня у Миколаєві троє чоловіків заманили у квартиру 18-річну Макар і зґвалтували, після чого з метою приховати сліди злочину спробували її спалити. Постраждала з опіками 55% тіла була госпіталізована у центр термічної травматології у вкрай важкому стані. 16 березня Макар переправили до Донецького опікового центру. Сьогодні, 29 березня, дівчина померла. !zn

Читайте також:

Померла жертва миколаївських ґвалтівників Оксана Макар

Справа Оксани Макар спровокувала хвилю звільнень у МВС і прокуратурі

МВС виступило за посилення відповідальності за з
ґвалтування

Психіатри про миколаївських ґвалтівників: ці молоді люди цілком осудні