Транспортний сектор Греції зупинився через масові страйки

13 жовтня 16:44

Греки, що мітингують проти заходів економії, спробували саботувати збір нового непопулярного податку на нерухомість у четвер, а транспортний сектор зупинився через масові страйки, передає Reuters.

 

Тоді як соціалістичний уряд Георгіоса Папандреу намагається провести через парламент урізання витрат, щоб потішити міжнародних кредиторів, опозиція зміцнюється і обіцяє 19 жовтня вивести з ладу велику частину країни.

Сьогодні ж, 13 жовтня, на знак протесту співробітники енергомережевої компанії PPC, яка буде збирати податок через рахунки за електрику, окупували будівлю типографії. Кілька десятків людей вивісили плакати, на яких написано: "Ми не перестанемо постачати електрику бідним людям, навіть якщо нас посадять до в'язниці".

Тим часом хвиля протестів перекинулася і на інші сектори економіки. Акрополь - найвідоміший пам'ятник Стародавньої Греції - закритий для туристів, збирачі сміття, лікарі і адвокати відмовилися вийти на роботу в Афінах.

Між тим, лідери єврозони намагаються знайти новий план виходу з боргової кризи, запобігти банкрутству Греції та не втратити остаточно контроль над поширенням проблем.

Як повідомлялося, міжнародні кредитори вимагають нових болісних реформ, але профспілки говорять, що політика затягування поясів б'є по бідних і середньому класу і затягне слабку економіку Греції ще глибше в рецесію.

Зі свого боку, керівництво енергокомпанії заявило, що рахунки все одно надрукують, в іншій друкарні і за вищою вартістю, але протестуючі сказали, що не відступлять. "Ми нікуди звідси не підемо, ми прийшли боротися", - сказав президент профспілки працівників PPC Нікос Фотопулос на телеканалі Skai TV.

Профспілки планують провести 24-годинний загальний страйк 19 жовтня у відповідь на підвищення податків, урізання пенсій та плани звільнити десятки тисяч держслужбовців.