Телеканали збільшили висвітлювання подій в Україні з безальтернативної точки зору

27 квiтня 08:30

Найбільш однобічно в квітні висвітлювали інформацію Перший національний та Новий канал - 92%.

 

В новинах на українських телеканалах зросло висвітлення подій в Україні лише з однією точкою зору.

Про це свідчить дослідження «Моніторинг українських новин», що був проведений Академією української преси за участі співробітників Інституту соціології НАН України.

Експерти проаналізували квітневі випуски новин каналів УТ-1, 1+1, «Інтер», «Новий канал», ICTV, СТБ, ТРК «Україна» і ТВІ.

Згідно з результатами дослідження, текст якого є у розпорядженні ZN.UA, одностороннє висвітлення політичних подій зросло з 79% у лютому до 84% у квітні. Лише у 16% випадків представлено альтернативну думку (21% у лютому).

Найбільш однобічно в квітні висвітлювали інформацію Перший національний та Новий канал - 92%.

На ICTV висвітлення подій з однією точкою зору склало 88%, на телеканалі «Україна» - 86%, на 1+1 – 84%, на Інтері – 79%, на СТБ – 76%, на ТВІ – 75%.

В лютому найбільш однобічно висвітлював інформацію також Перший національний - 92%, За ним йшов ICTV - 91%. Третє-четверте місця ділили 1+1 та Новий канал - 79%. На СТБ єдина точка зору була представлена у 76% новинних сюжетів, на телеканалі «Україна» - у 74%. «Інтер» і ТВІ в лютому були визнані найбільш «об'єктивними» з показником відповідно 72% і 68%. !zn

Читайте також:

Рада заборонила ворожок на телебаченніУкраїнське ТБ приділяє провладним політикам удвічі більше уваги, ніж опозиціїУкраїнські телеканали відмовляються від політичних новин заради прогнозу погодиДруковані ЗМІ скоротили доходи від реклами у 2011 році, інтернет - збільшив