Тайфун на Філіппінах вбив понад 700 людей, майже 900 зникли безвісти

11 грудня 08:15

Число жертв тайфуну «Бофа» на Філіппінах зросло до 714 осіб. Більш ніж 890 філіппінців вважаються зниклими безвісти. Найбільш гострою проблемою для громадян в даний час є нестача ліків, сухого одягу та наметів.

 

Тайфун «Бофа», що обрушився на Філіппіни, за тиждень забрав життя щонайменше 714 осіб, ще 890 вважаються зниклими безвісти.

Раніше повідомлялося про 647 загиблих.

Управління ООН з координації гуманітарних питань у понеділок звернулося до міжнародної спільноти із закликом надати допомогу постраждалим від стихійного лиха.

Влада побоюється спалаху епідемії холери у деяких важкодоступних районах, зокрема, в гірському селі Нью-Батаан на острові Давао.

Тайфун, що обрушився минулого вівторка на південну частину Філіппін, зруйнував велику кількість будинків, призвів до обриву ліній електропередач, а також до зупинки авіа-та залізничного сполучення у низці регіонів. Збиток сільгоспугідь, заподіяний тайфуном, оцінюється в цілому в $210 млн.

Швидкість вітру в епіцентрі урагану досягала 130 км/год. «Бофа» став найсильнішим тайфуном на Філіппінах в нинішньому році.

Читайте також:

Число жертв тайфуну на Філіппінах досягло 325 осіб (ВІДЕО)

Ураган в Одесі: дерева перекрили вулиці, море затопило набережну (ФОТО)

Ураган «Сенді» обійшовся Нью-Йорку у $30 млрд