Таліби викрали 30 пакистанських дітей, які відзначали в горах свято розговіння

02 вересня 12:34

Бойовики радикального руху "Талібан" викрали близько 30 пакистанських дітей та підлітків. Про це повідомляють місцеві телеканали.

 

За даними телеканалів, інцидент стався у четвер, коли близько 30 пакистанців у віці від 12 до 18 років відпочивали у пакистанському курортному гірському містечку в районі перевалу Гахі. Діти та підлітки вирішили відзначити на цьому курорті мусульманське свято розговіння Ід аль-Фітр (Ураза байрам). Як сказав пресі представник місцевої влади, вони помилково перетнули кордон з Афганістаном - у цій гірській місцевості його не демарковано. Незабаром діти були захоплені загоном озброєних людей.

Міністр внутрішніх справ Пакистану Рехман Малік вже інформував свого афганського колегу про те, що трапилося і просив його докласти всіх зусиль щодо звільнення викрадених.

Дотепер невідомо, стало викрадення справою рук афганських чи пакистанських талібів. Представники пакистанських спецслужб повідомили на умовах анонімності, що екстремісти, які
захопили хлопців, імовірно пов'язані із загоном впливового у цих місцях талібського польового командира Маулві Факіра Мухаммада (Maulvi Faqir Muhammad).

Представники афганських талібів поки не робили ніяких заяв щодо цього інциденту.

Проблема неврегульованого кордону існує в районі Баджавур і провінції Кунар з 1893 року.