Таліби оголосили полювання на принца Гаррі в Афганістані

10 вересня 15:24

У зв'язку з тим, що Гаррі відтепер служить у "гарячій точці", у Великобританії було прийнято рішення щомісячно виплачувати принцу не оподатковувану податками надбавку в 200 фунтів стерлінгів (320 доларів). Ця сума стане додатковою виплатою до його річної зарплати пілота бойового вертольота, що складає 39000 фунтів (62000 доларів).

 

Бойовики руху "Талібан" планують вбити британського принца Гаррі, який прибув до Афганістану для проходження військової служби в якості пілота бойового вертольота Apache. З такою заявою напередодні виступив прес-секретар талібів Забіулла Муджахід.

"Всі, хто б'ється в нашій країні на боці США - наші вороги, і ми будемо їх атакувати", - підкреслив Муджахід. При цьому, за словами офіційного представника талібів, спадкоємець британського престолу є для них головною мішенню.

"Ми намагатимемося захопити його. Будучи пілотом Apache, він буде часто здійснювати напади на наших бійців, відповідно, ми відповімо йому тим же. Якщо ж нам не вдасться його захопити, ми його знищимо. "Талібан" буде робити все можливе, щоб заарештувати або вбити принца Гарі ", - резюмував він.

Принц Гаррі прибув на британську військову базу Camp Bastion в провінції Гільменд в Афганістані минулого тижня, 7 вересня. Передбачається, що протягом чотирьох місяців він буде проходити практику в якості військового пілота 622 ескадрильї 3 полку армійської авіації Великобританії. При цьому в задачі королівської особи буде входити нанесення ударів по позиціях талібів, а також забезпечення повітряного прикриття під час місій військ спеціального призначення.

У зв'язку з тим, що Гаррі відтепер служить у "гарячій точці", у Великобританії було прийнято рішення щомісячно виплачувати принцу не оподатковувану податками надбавку в 200 фунтів стерлінгів (320 доларів). Ця сума стане додатковою виплатою до його річної зарплати пілота бойового вертольота, що складає 39000 фунтів (62000 доларів).

Крім того, для забезпечення безпеки королівського нащадка до нього будуть приставлені співробітники озброєної охорони. Передбачається, що вони розмістяться в одному блоці з принцом, будуть харчуватися в тій же їдальні. Також у цілях захисту Гаррі від можливих терактів з боку талібів афганським військовим не буде дозволено наближатися до нього.

Втім, сам принц також вирушив у своє друге відрядження до Афганістану підготовленим. Перед від'їздом у "гарячу точку" він пройшов "жорсткий курс заручника", щоб випробувати на собі те, що може статися з ним у разі потрапляння до рук талібів.

Відрядження принца в Афганістані має закінчитися через чотири місяці - в січні 2013 року. Після нього він отримає відпустку, щонайменше, на місяць, а потім може вирушить в турне низкою країн в якості представника королівської сім'ї.

Британський МЗС вже попросив спадкоємця британського престолу після закінчення служби здійснити поїздку до Китаю для зміцнення дипломатичних відносин. Крім того, представники принца сподіваються, що цей візит допоможе поліпшити образ Гаррі, попсутий недавніми пригодами в Лас-Вегасі. !zn

Читайте також:

Таліби обстріляли дипмісії країн НАТО в Кабулі

Командир талібів здався поліції і вимагав $100, обіцяних за його голову

Чергове відео американців з Іраку: розстрілюють людей з «Хаммерів» і таранять машини


Світовий список імпортерів озброєнь знову очолила Індія