Таксисти оточили Кабмін, погрожуючи всеукраїнським страйком

18 квiтня 10:18

Перевізники незадоволені тим, що до Євро-2012 створюють служби таксі, які будуть мати виняткове право обслуговувати учасників та гостей чемпіонату.

 

18 квітня київські водії таксі, незадоволені пропозиціями робочої групи КМДА з реформування системи таксомоторних перевезень, провели акцію протесту під стінами Кабміну. Мітингувальники пообіцяли провести у травні всеукраїнський страйк, якщо уряд не прислухається до їхніх вимог щодо демонополізації ринку перевезень.

Водії оточили будівлю Кабінету міністрів, почали сигналити і їздити вулицями Хрещатик, Грушевського та Інститутською. На автомобілях виднілися прапори громадських організацій, які представляли учасники мітингу, зокрема, громадського руху «Спільна справа», організації «Громадянський Опір», «Таксі столиці» тощо. Таксисти причепили до своїх авто стрічки з написами і наклейки: «Ні монополії таксистів» , «Закону - так, Попову - ні».

У Києві подорожчає таксі. Мінімальна поїздка обійдеться в 65 грн

Таксисти з різних регіонів України вимагали у влади захистити їх від монополізації ринку перевезень. Зокрема, перевізники незадоволені тим, що до Євро-2012 створюють служби таксі, які будуть мати виняткове право обслуговувати учасників та гостей чемпіонату.

За словами очевидців, через приблизно півгодини після початку акції працівники Державтоінспекції оштрафували одного з водіїв за те, що він сигналив без причини. За повідомленнями деяких ЗМІ, полковники міліції дали завдання автоінспекторам силою перервати акцію протесту. Після годинного мітингу таксисти роз'їхалися.

Нагадаємо, учасники акції протесту виступають проти монополізації ринку таксомоторних перевезень, реформи, яка передбачає, що автомобілі таксі повинні бути однієї марки і одного кольору. За даними мітингувальників, влада також хоче, щоб таксисти щодня проходили медогляд, а перед кожним виїздом машини з таксопарку проходили техогляд. Мінімальна вартість проїзду по місту внаслідок змін повинна підвищитися з 25 до 65 грн, тарифи - з 2,5-4 до 11 грн за кілометр. !zn

Читайте також:

Київських таксистів зобов'яжуть пересісти на BMW і Audi

АМКУ розслідує підвищення перед Євро-2012 вартості таксі

Столичні служби таксі підвищили вартість проїзду