Табачник запевняє, що нового ректора КПІ не нав'язує: "Це нісенітниця"

26 жовтня 09:25

"У брехні завжди короткі ноги. Контракт ректора КПІ закінчується 1 листопада, по цей день включно він на роботі, і оголошувати конкурс на "живе" місце, яке не є вакантним, я не маю права, як і будь-який інший керівник"

 

Про це він заявив сьогодні, 26 жовтня, на брифінгу після засідання Кабінету міністрів України.

"У брехні завжди короткі ноги. Контракт ректора КПІ закінчується 1 листопада, по цей день включно він на роботі, і оголошувати конкурс на "живе" місце, яке не є вакантним, я не маю права, як і будь-який інший керівник", - заявив Д.Табачник.

Міністр зазначив, що конкурс на заміщення посади ректора буде оголошено після закінчення терміну контракту. "Ніхто нікого нікому не збирається нав'язувати. Ну, розумієте, це нісенітниця. Вони обирають делегатів...нав'язати...яким чином його там оберуть при колективі близько 40 тисяч осіб?" - зазначив міністр.

Д.Табачник уточнив, що після завершення терміну контракту буде призначений виконуючий обов'язки.

Він підкреслив, що це нормальна практика. "Це відбувається щодня, і просто якщо у когось не все гаразд або з перевіркою КРУ, або з чимось іншим, він починає метушитися ще до завершення контракту", - зазначив він.

Нагадаємо, 1 листопада закінчується термін контракту МОНМС з ректором НТУУ «КПІ» Михайлом Згуровським. Конкурс на посаду ректора міністерство так і не оголосило. Після завершення терміну контракту з нинішнім ректором міністр зможе призначити в.о. ректора.

Раніше громадська рада при Державному агентстві з науки, інновацій та інформатизації України звернулася до прем'єр-міністра Миколи Азарова з проханням втрутитися в ситуацію навколо виборів ректора НТУУ «КПІ».