Табачник похвалився, що при ньому закрили всього 300 шкіл

21 серпня 13:14

Точне число закритих шкіл стане відомо після 10 вересня. У всіх випадках закриття шкіл було дотримано передбачену законом процедуру.

 

За останні два роки в Україні було закрито близько 300 загальноосвітніх шкіл. Про це на брифінгу у Харкові заявив міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник.

Він підкреслив, що у всіх випадках закриття шкіл було дотримано передбачену законом процедуру. У той же час Табачник відзначив, що зможе сказати, скільки шкіл закриється в цьому році, лише після 10 вересня.

«За два роки роботи уряду Тимошенко закрилося 650 шкіл, за два з половиною роки роботи уряду Азарова - трохи менше 300, але в кожному випадку процедура була дотримана, була згода територіальної громади, було перевірено це і міністерством, і прокуратурою. У цьому році я картину зможу доповісти після 10 вересня», - сказав Табачник.

Міністр зазначив, що згідно з законом можна об'єднувати в освітні округи з базовим навчальним закладом кілька шкіл. За його словами, це дозволить оптимізувати витрати на середню освіту і сформувати навчальні центри з належною матеріально-технічною базою. !zn

Читайте також:

Табачник запропонував створити в Києві російську гімназію, тому що таких мало

Генпрокуратура не знайшла корупцію в діях чиновників, які замовили підручники для першокласників по 600 грн за штуку

Табачник звільнив ректора Донецького університету

У Міносвіти пообіцяли почати навчальний рік у суботу - 1 вересня