Табачник нарешті призначив нового ректора Донецького університету

30 листопада 14:42

Після скандалу з обранням та призначенням легітимного ректора ДонНУ, який триває протягом майже трьох років, Табачник нарешті підписав указ про призначення керівника університету.

 

Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник 29 листопада 2012 року підписав наказ про призначення ректорів низки університетів України.

Зокрема, ректором Донецького національного університету (ДонНУ) після тримісячного виконання обов'язків офіційно призначений декан економіко-правового факультету Роман Гринюк. Його кандидатуру тиждень тому, 22 листопада, трудовий колектив університету обрав більшістю голосів.

До цього Гринюк з 17 серпня займав посаду в.о. ректора, після як у відставку був відправлений його попередник в.о. - Ставленик влади Петро Єгоров.

Табачник звільнив ректора Донецького університету

Як відомо, з Донецьким університетом пов'язаний дворічний скандал навколо виборів ректора.

Так, ще 10 грудня 2010 року конференція трудового колективу ДонНУ обрала претендентом на посаду ректора Юрія Лисенка, який переміг на виборах протеже МОН, в.о. ректора Петра Єгорова.

Однак правомірність призначення нового ректора оскаржив у суді викладач Київського національного університету МВС Олександр Користін, який заявив, що теж подавав документи на участь у конкурсі на цю посаду, але не був включений до списку претендентів.

Окрім того, на дружину Ю.Лисенка - проректора ДонНУ Тетяну Лев - було порушено кримінальну справу за звинуваченням у розкраданні коштів. Сама Тетяна була побита невідомими у під'їзді свого будинку. Ю.Лисенко в інтерв'ю ZN.UA заявив, що вважає всі ці події тиском на нього і його сім'ю з метою змусити його відмовитися від посади.

Пізніше Лисенко добровільно відмовився від посади ректора. До цього дня університетом керував в.о. ректора Петро Єгоров.

Крім того, 18 листопада 2011 року профспілка університета вимагала від МОНМС розірвати контракт з Єгоровим, оскільки той, на думку профкому, порушив КЗпП, незаконно звільнивши всіх викладачів міжнародного факультету. Відтоді в університеті тривав конфлікт між адміністрацією і профспілкою вишу. А звільнені співробітники досі відстоюють свої права в судах. !zn

Читайте також:

За законами карми

Донецький університет на межі банкрутства і просить готувати теплі речі

Юрій Лисенко: «Я не чекав ні своєї перемоги, ні такого пресингу на кохану людину»

Дуля Табачнику. З привітом із Донецька