Табачник - проти «Гаррі Поттера» у шкільній програмі

24 квiтня 15:02

Табачник виступає проти вивчення "Гаррі Поттера" у школі, проте вважає, що програма не повинна бути перевантажена занадто складними речами.

 

Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник виступає проти включення в шкільну програму із зарубіжної літератури романів «Гаррі Поттер» англійської письменниці Джоан Кетлін Роулінг.

«Відверто кажучи, я не прихильник, і буду на колегії виступати проти того, щоб «Гаррі Поттера» включали в програму, бо це мінлива література, популярна, безумовно», - сказав він журналістам у вівторок, 24 квітня.

Міністр підкреслив, що буде проведена дискусія щодо проекту шкільних програм для 5-9-х класів.

«Коментувати проекти - це невдячна справа. Це роблять нефахівці та представники засобів масової інформації. Тому що проект не затверджений. Є, принаймні, п'ять варіантів, і коментувати проект я вважаю недоцільним», - сказав він.

Разом з тим, Табачник зазначив, що шкільні програми перевантажені, і їх необхідно розвантажувати. «Як це робити? Повинні сказати фахівці», - сказав він.

Як повідомлялося, Міністерство освіти розробило програму з зарубіжної літератури для 5-9-х класів. З програми виключені «Фауст» Гете, «Божественна комедія» Данте, «Маленький принц» Сент-Екзюпері, «Мауглі» Кіплінга, «Айвенго» Вальтера Скотта. Їхнє місце займуть «Гаррі Поттер» Роулінг, «Алхімік» Коельо, «Запах думки» Роберта Шеклі, «Пісня над піснями» Шолом-Алейхема, «Чайка» Річарда Баха, «Чужий біль» Лук'яненка, «Собаче серце» Булгакова. !zn

Читайте також:

Табачник замінив у шкільній програмі «Маленького принца» на «Гаррі Поттера»


Табачник продовжує друкувати підручники для першокласників по 500 грн за екземпляр

Генпрокуратура перевірить «наддорогі» підручники Табачника

Табачник вважає матір Хорошковського кращим автором посібників для школи