Суд затвердив російську мову в Донецькій області

28 вересня 15:18

«Всеукраїнський комітет захисту прав людини» вимагав визнати, що Донецька облрада перевищила свої повноваження, визнавши російську мову на території області. Суд відмовив у позові.

 

Донецький окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову «Всеукраїнського комітету захисту прав людини» до Донецької обласної ради про неправомірність встановлення на території області регіональної російської мови.
«Відмовити в позові в повному обсязі», - йдеться в резолютивній частині постанови суду.
31 серпня Донецька обласна організація «Всеукраїнський комітет захисту прав людини» оскаржила в Донецькому окружному адміністративному суді рішення Донецької обласної ради про реалізацію закону про мовну політику щодо застосування на території області російської та інших мов національних меншин.
На думку позивача, обласна рада, на позачерговій сесії 16 серпня, приймаючи рішення про регіональний статус російської мови, вийшов за межі своїх повноважень.
Як відомо, 8 серпня Віктор Янукович підписав закон про основи державної мовної політики, що вводить офіційну двомовність в регіонах, де чисельність нацменшин перевищує 10%. !zn
Читайте також: