За побиття журналіста суд засудив регіонала до 4850 грн штрафу

21 листопада 09:26

Суворовський районний суд Херсона визнав депутата міської ради Херсона від Партії регіонів Віктора Шевчука винним у нанесенні 14 вересня 2010 року легких тілесних ушкоджень керівнику Херсонської обласної організації Комітету виборців України, журналісту Дементію Білому.

 

Як повідомив Дементій Білий, вирок було оприлюднено сьогодні.

Суд визнав В.Шевчука винним, він зобов'язаний сплатити штраф у розмірі 850 грн. або ж відпрацювати на громадських роботах, ч.1 статті №125 Кримінального кодексу України.

Окрім того, суд засудив В.Шевчука виплатити мені грошову компенсацію за моральну шкоду у розмірі 4 тис. грн. Вирок набуде чинності через 15 днів. Можливо, винний оскаржить дане рішення, але навіть через рік ситуацію можна розглянути і аргументувати, - повідомив Д.Білий.

Раніше ZN.UA повідомляло, що 14 вересня під час звіту перед міською громадою мера Херсона Володимира Сальдо, відбулася бійка. За словами голови обласного відділення Комітету виборців України і журналіста Дементія Білого на нього напали двоє невідомих.

«Я спробував повернутися до зали, але на мене напали дві людини, і почали відтісняти від входу. Один з них вдарив мене кулаком в обличчя. Я вдарив його у відповідь фотоапаратом», - сказав Білий.