Суд залишив акордеоніста Завадського в СІЗО ще на місяць

27 серпня 18:24

Таким чином, музикант у цілому буде знаходитися в Лук'янівському СІЗО вже шість місяців поспіль. Термін перебування в ув'язненні суд подовжував вже тричі.

 

Апеляційний суд Києва продовжив термін утримання під вартою акордеоніста Ігоря Завадського, який підозрюється в розбещенні дітей, ще на місяць - до 24 вересня.

Як повідомлялося, 23 березня в Києві співробітники міліції затримали Завадського та ще двох чоловіків у рамках розслідування справи, порушеної за статтею 156 Кримінального кодексу (розбещення неповнолітніх). Суд обрав Завадському запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 2 місяці - до 24 травня.

Відзначимо, що раніше сам Завадський заявляв, що може осліпнути, якщо в СІЗО йому не дозволять обстежитися у офтальмолога. За його словами, міліціонери змушували його давати свідчення. "Чинили як моральний тиск у вигляді погроз, так і фізичний - у вигляді побиття. Внаслідок чого я втрачав свідомість, відчував нудоту і запаморочення", - заявив Завадський.

Вже тільки після відвідин Завадського омбудсменом Валерією Лутковською керівництво Київського СІЗО пообіцяло "зробити все можливе для якнайшвидшого додаткового медичного обстеження акордеоніста". !zn

Читайте також:

Учні Завадського впевнені в його невинності

Акордеоніст Завадський розповів, як його били в СІЗО (відео)

Акордеоніст Завадський може осліпнути в СІЗО «від побоїв міліціонерів»

У Київському СІЗО пообіцяли відпустити Завадського на лікування в лікарню


Прокуратура вирішила перевірити, звідки у Завадського мобільний, а не за що його побили