Суд закрив справу проти "банди Дікаєва" у зв'язку зі смертю обвинувачених

03 сiчня 19:35

Кримінальну справу, порушену проти групи найманих вбивць на чолі з Асланом Дікаєвим, було закрито в зв'язку зі смертю обвинувачених. Суд над правоохоронцями, причетними до загибелі в перестрілці співробітників міліції, триває.

 

Приморський районний суд Одеси закрив кримінальну справу проти учасників "банди Дікаєва" у зв'язку зі смертю обвинувачуваних - Аслана Дікаєва, Андрія Шемятенкова і Хасана Хасідова.

Як повідомили в прокуратурі Одеської області, суд закрив справу 16 листопада 2012 відповідно до п.8 ст.6 Кримінально-процесуального кодексу України (від 1960 р.).

Суд над колишніми вищими чинами Головного управління МВС України в Одеській області, причетними до загибелі і поранення співробітників міліції, триває.

На думку прокуратури, тоді правоохоронці, котрі керували операцією з захоплення групи кілерів, допустили цілу низку порушень внутрішньовідомчих норм і правил, що може спричинити для них кримінальну відповідальність, пов'язану з тюремним ув'язненням.

Нагадаємо, в ніч на 30 вересня 2011 року в Одеській області в перестрілці із злочинцями загинуло 2 правоохоронці, ще 4 були важко поранені.

У ході спеціальної операції 1 жовтня в одній з приватних готелів Одеси двоє злочинців були ліквідовані, оскільки надали жорстку відсіч правоохоронцям, стріляючи з автоматичної зброї. Серед загиблих - Аслан Дікаєв, який перебуває в розшуку за вбивство. Третьому зловмиснику - Андрію Шемятенкову - вдалося втекти. Проте пізніше його було знайдено мертвим у Криму.

Згодом співробітники міліції затримали ще 5-х членів банди Дікаєва і вилучили в них значну кількість зброї, боєприпасів і коштів. !zn

Читайте також:

Обвинувачений у підготовці замаху на Путіна поскаржиться на українське правосуддя до Євросуду з прав людини

Москаль заявив, що МВС приховує від людей масу шокуючих вбивств

Пшонка назвав основні версії жорстокого вбивства судді та його сім'ї в Харкові

В Україні з'явиться бюро з розслідування злочинів чиновників, суддів і міліціонерів