Суд в Італії засудив сейсмологів до шести років в'язниці за неточний прогноз землетрусу

22 жовтня 19:14

Адвокати захисту називають рішення суду "кричущою і такою, що не піддається ніяким поясненням, несправедливістю". Вони мають намір оскаржити винесене судом рішення, і наполягають на повному звільненні своїх клієнтів від відповідальності, посилаючись, зокрема, на "неможливість дачі точного сейсмічного прогнозу".

 

Суд засудив сімох членів спеціальної комісії МНС Італії до шести років в'язниці за те, що вони не змогли надати населенню точну інформацію про потужний землетрус, що стався в 2009 році в районі міста Л'Акуїла.

Винесений італійським судом вердикт стосується, зокрема, колишнього заступника голови комісії Бернардо де Бернардініс.

Представники державного обвинувачення вимагали засудити підсудних до чотирьох років тюремного ув'язнення.

"Експерти комісії надали неточні, неповні та суперечливі дані, які ввели в оману мешканців постраждалого міста", - заявив один з представників обвинувачення.

Адвокати захисту, в свою чергу, називають рішення суду "кричущою і такою, що не піддається ніяким поясненням несправедливістю".

Як повідомляється, вони мають намір оскаржити винесене судом рішення, і наполягають на повному звільнення своїх клієнтів від відповідальності, посилаючись, зокрема, на "неможливість дачі точного сейсмічного прогнозу".

Жертвами руйнівного землетрусу в Л'Акуїлі стали 309 осіб. !zn

Читайте також:

У Тихому океані - потужний землетрус, оголошена загроза цунамі


Тропічний шторм на Філіппінах забрав життя понад 500 людей


Кількість жертв землетрусу в Ірані досягла 306 людей

Через землетрус в Італії зупинилися заводи Ferrari, Maserati і Lamborghini