Суд скасував умовний вирок за вбивство сину Демішкана

31 травня 12:41

Суд направив кримінальну справу стосовно Сергія Демішкана та його спільників на повторний розгляд. Очікується, що суддя, який раніше виніс вбивці невиправдано м'який вирок, незабаром позбудеться посади.

 

Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ скасував вирок синові глави «Укравтодора» Володимира Демішкана Сергію, який отримав умовний термін ув'язнення за організацію викрадення і жорстокого вбивства.

Як повідомив журналіст телеканалу TVI Костянтин Усов, суд відправив кримінальну справу щодо Сергія Демішкана та його спільників Курдіна і Левченка на повторний розгляд.

«Суддя Єрьоменко, який призначив за умисне вбивство умовне покарання, скоро постане перед Вищою радою юстиції і втратить мантію за порушення присяги», - написав журналіст у своєму Facebook.

Читайте: Портнов вимагає звільнення судді, який дав умовний термін синові Демішкана

Нагадаємо, Сергій Демішкан, обвинувачений в організації викрадення і вбивства свого партнера з бізнесу, 31 січня 2012 року був засуджений до умовного покарання. Співучасники вбивства - Сергій Левченко та Олександр Курдін - отримали 5 і 7 років в'язниці.

Злочин було скоєно у листопаді 2007 року - тоді в Києві був викрадений 62-річний Василь Кривозуб, директор авіакомпанії «Крунк». Як з'ясувалося в ході розслідування, Кривозуба викрав його бізнес-партнер Сергій Демішкан (син народного депутата-регіонала) разом з Сергієм Левченком і Олександром Курдіним.

Вони вивезли жертву на територію Баришівського району і хотіли змусити бізнесмена підписати договір купівлі-продажу транспортного літака АН-26, який належав Кривозубу. При спробі втечі «заручника» вбили, а тіло втопили в озері з прив'язаною до нього батареєю.

Незважаючи на те, що на суді провина злочинців була доведена повністю, вони отримали мінімальні терміни ув'язнення, а організатор відбувся умовним вироком. Головною пом'якшувальною обставиною стала хвороба Демішкана - він надав довідку про важке онкозахворювання.

7 травня член Вищої Ради Юстиції Андрій Портнов звернувся до ВРЮ з пропозицією звільнити суддю Баришівського районного суду Київської області Володимира Єрьоменка.

У зверненні до ВРЮ Портнов зазначив, що суддя порушив присягу, засудивши за вбивство до умовного терміну ув'язнення Сергія Демішкана - сина голови «Укравтодору», члена Партії регіонів Володимира Демішкана.

Портнов зазначив, що суд проігнорував обтяжуючі обставини злочину - умисний характер, корисливі мотиви, попередня змова, алкогольне сп'яніння вбивць. !zn

Читайте також:

Вирок синові «регіонала», який убив людину, пом'якшили через хворобу

Екс-спікеру кримського парламенту дали два роки умовно