Суд Норвегії визнав Брейвіка осудним і засудив до 21 року тюремного ув'язнення

24 серпня 08:32

Саме на такому висновкку - про свою осудність - і наполягав сам Брейвік і його адвокати. Тепер терорист відправиться у в'язницю на максимальний термін ув'язнення - 21 років. Тим не менш, термін може бути збільшено, якщо після закінчення цього часу Брейвіка визнають небезпечним для суспільства).

 

Суд Норвегії в п'ятницю, 24 серпня, виніс вирок Андерсу Брейвіку за вбивство 77 осіб у молодіжному таборі і вибух бомби в центрі Осло.

Зокрема, суд визнав терориста психічно осудним і засудив його до максимального терміну тюремного ув'язнення - 21 році. При цьому після закінчення ув'язнення термін може бути збільшено, якщо буде визнано, що Брейвік становить загрозу суспільству.

- Брейвіку в тюрмі приготували трикімнатну камеру з тренажерним залом і кабінетом (ВІДЕО)


Норвезька прокуратура раніше вимагала помістити Брейвіка на лікування в психіатричну клініку. Тим не менше, суд відхилив клопотання прокуратури про визнання терориста душевнохворим. Відзначимо, що якщо б норвезького терориста визнали б неосудним, він відбувся лише до безстрокових примусовим лікуванням.

Як відомо, Андерс Брейвік в липні 2011 року підірвав бомбу поруч з будівлею уряду в Осло, а потім розстріляв кілька десятків людей у молодіжному таборі на острові Утойя, організованому керівною партією.

Тим не менше, сам Брейвік не визнає себе винним у тероризмі. Свої дії він обгрунтовує необхідністю привернути увагу до проблеми імміграції мусульман.

А поки що Брейвік у в'язниці пише автобіографію.

"Він каже, що працює над автобіографією", - розповів один з адвокатів обвинуваченого Торд Йордет. У цій книзі Брейвік, зокрема, збирається детально розповісти про скоєні злочини. Також він детально зупиниться на своїй ідеології. !zn

Читайте також:

Норвезька в'язниця найме для Брейвіка «співкамерників»

В Осло 40 тис. людей заспівали пісню про світ, який ненавидить Брейвік (відео)

Брейвік вибачився перед «випадковими» жертвами свого теракту, проте про розстріл підлітків не шкодує