Суд Лівії засудив 19 українців до 10 років ув'язнення за пособництво режиму Каддафі

04 червня 10:13

Завершився суд над українцями, росіянами та білорусами, в результаті чого всі вони були визнані винними в ремонті військової техніки в інтересах режиму Каддафі.

 

Військовий суд Тріполі засудив 19 громадян України до 10 років ув'язнення за пособництво режиму екс-лідера Лівії Муаммара Каддафі, повідомили в Міністерстві закордонних справ України.

"Один громадянин РФ отримав довічне ув'язнення, 19 українців, ще один росіянин і три білоруси отримали по 10 років в'язниці", - сказали 4 червня в прес-службі МЗС.

Згідно з інформацією, 4 червня завершився суд над українцями, росіянами та білорусами, в результаті чого всі вони були визнані винними в ремонті військової техніки в інтересах режиму Каддафі.

Окрім того, росіян, білорусів та українців визнали винними в тому, що вони підготували до бою ракети класу "земля-повітря", які планувалося використовувати проти літаків НАТО.

У відомстві зазначили, що захист засуджених до 10 років ув'язнення громадян України в Лівії буде подавати апеляцію на вирок.

"Уже досягнута домовленість адвокатів щодо подання апеляції до Вищого військового суду Тріполі. Україна буде робити все для того, щоб вирок нашим громадянам було переглянуто", - повідомили у прес-службі.

Раніше повідомлялося, що 27 серпня 2011 року лівійським повстанським батальйоном «Кака» було затримано 25 громадян Білорусі, України та Росії. Всій групі пред'явлено звинувачення у відновленні військової техніки, яка використовувалася режимом Муаммара Каддафі для «знищення лівійського народу».

3 вересня, завдяки зусиллям російського посольства у Тріполі, ця група була звільнена, однак 6 вересня вони були знову затримані для розслідування їхньої можливої причетності до ремонту і модернізації військової техніки, що стояла на озброєнні колишнього лівійського лідера.

Читайте також:

Захист заарештованих у Лівії українців наполягає на їхній невинності

Затримані у Лівії українці будуть відбувати тюремний термін на батьківщині

Частину затриманих у Лівії українців відпустили на свободу

Лівійський суд звинуватив полонених українців у намірі збивати бомбардувальники НАТО