Студенти Могилянки встановлять наметове містечко біля пам'ятника Шевченку

23 вересня 05:54

Сьогодні вранці студенти Національного університету «Києво-Могилянська академія» планують встановити наметове містечко і біля пам'ятника Тарасу Шевченку. Про це повідомила прес-служба Коаліції учасників помаранчевої революції (КУПР).

 

"Вчорашній напад спецпідрозділу міліції на мирні збори студентів, які вимагали відставки міністра Табачника, виступ міністра МВС Могильова підштовхнули до активізації латентні рухи проти найбільш одіозних постатей українського політикуму та до вимоги дострокового складання повноважень депутатами Верховної Ради і президентом України", - йдеться у повідомленні.

Студенти закликають всіх громадян України вийти на боротьбу за свої права.

"Група студентів, яка за підтримки громадських організацій встановила намети перед входом до Могилянки, оголосила про створення Революційного страйкового комітету і закликала громадян України вийти на боротьбу за свої права", - відзначили у КУПР.

Нагадаємо, вчора міліція розігнала акцію протесту студентів проти політики міністра освіти Дмитра Табачника на Михайлівській площі, мотивуючи це тим, що потрібно було звільнити проїзну частину для транспорту.

Перед цим співробітники спецпідрозділу «Беркут» затримали чотирьох активістів акції, але незабаром їх відпустили.