Стросс-Кана звинуватили у звідництві

27 березня 05:39

Після восьмигодинного допиту колишньому главі МВФ Домініку Стросс-Кану були пред'явлені попередні звинувачення у звідництві у складі організованої групи.

 

Слідчі французького міста Лілль пред'явили звинувачення колишньому главі МВФ Домініку Стросс-Кану у співучасті у звідництві у складі злочинної групи, за що дають до 20 років в'язниці.

При цьому слідчі не стали пред'являти екс-міністру звинувачення у приховуванні зловживання громадськими коштами, у чому Стросс-Кан також підозрювався.

Стросс-Кан проходить обвинуваченим у справі про проституцію навколо готелю Carlton у Ліллі. За даними слідства, він неодноразово брав участь у розпусних вечірках в Парижі, Вашингтоні та інших містах, на які запрошувалися повії, а оплачувалися вечори частково за рахунок французьких підприємств.

Стросс-Кан свою провину не визнає і стверджує, що біля Лілльського Carlton взагалі ніколи не бував.

Захист контакти Стросс-Кана з повіями заперечує, але підкреслює, що Стросс-Кан міг і не знати, що це професіоналки. Також вони нагадують, що нинішнє законодавство не вважає правопорушниками тих, хто користується послугами повій. Більше ж їхньому підзахисному пред'явити нічого. Адвокат Рішар Малка пізніше сказав журналістам, навіть якщо уявити, що Стросс-Канн знав, з якими жінками він має справу, то все одно їхні відносини залишаються приватною справою, цілком законною для дорослих людей. Адвокат Анрі Леклерк пообіцяв, що рішення пред'явлення звинувачень буде оскаржено.

Саме по собі відвідування повій у Франції не є злочином. У конкретній справі кримінал полягає в тому, що сутенери, які організували мережу, платили жінкам зарплату через свої офіційні компанії. Серед підозрюваних організаторів мережі знайомий Стросс-Кана, комісар поліції і керівник департаменту поліції Лілля Жан-Крістоф Лагард. Він підозрюється, зокрема, в тому, що в 2010-2011 рр. організував поїздки французьких повій до Нью-Йорка до Стросс-Кана, коли той ще очолював Міжнародний валютний фонд. Також серед фігурантів справи ще два знайомих Стросс-Кана - це підприємці Давид Роке і Фабріс Пашковскі.

Нагадаємо, Стросс-Кан пішов з посади керівника МВФ у травні минулого року після того, як його звинуватили у зґвалтуванні покоївки готелю у Нью-Йорку, але справу закрили через відсутність доказів.

Про причетність Домініка Стросс-Кана до розслідування діяльності злочинної мережі, що постачала повій готелю Карлтон у Ліллі французькі ЗМІ повідомили у листопаді 2011 року. У публікаціях повідомлялося, що з Лілля дівчат відвозили до Парижа для участі в оргіях, які відвідував і Стросс-Кан.

Після появи цих повідомлень екс-чиновник разом зі своєю дружиною Анн Сінклер подав до суду на п'ять видань, які розповсюдили інформацію (газета Le Figaro і щотижневі журнали L'Express, Nouvel Observateur, Paris Match та VSD). Окрім того, повідомлялося, Стросс-Кан має намір судитися з президентом Франції Ніколя Саркозі.

Справа про проституцію у Ліллі - не перший сексуальний скандал, у центрі якого опиняється Домінік Стросс-Кан. Так, у травні 2011 року він був змушений покинути пост голови МВФ через те, що покоївка нью-йоркського готелю звинуватила його у зґвалтуванні. Згодом звинувачення було з нього знято.

Тоді ж про спробу зґвалтування з боку Стросс-Кана оголосила французька журналістка Трістан Банон (Tristane Banon). У жовтні 2011 року вона відмовилася від своїх претензій. Аж до скандалу з нью-йоркською покоївкою Стросс-Кан вважався перспективним кандидатом на пост президента Франції від Соціалістичної партії. !zn

Читайте також:

У Франції закрили другу «сексуальну» справу проти екс-голови МВФ

Зі Стросс-Кана може буто повністю знято звинувачення

ЗМІ: Покоївка, яка звинуватила Стросс-Кана, займалася проституцією