Стросс-Кан заплатить покоївці 6 млн доларів

30 листопада 13:29

Домінік Стросс-Кан заплатить 6 млн дол покоївці Нафіссату Діалло, яка звинуватила його у насильницьких діях сексуального характеру. За даними газети Le Monde, щоб уникнути суду, колишньому главі МВФ доведеться позичити половину цієї суми в банку, а іншу половину позичити у колишньої дружини.

 

Закриття справи колишнього глави Міжнародного валютного фонду (МВФ) Домініка Стросс-Кана у нью-йоркському суді може обійтися йому у 6 млн доларів, повідомила паризька газета Le Monde.

При цьому у повідомленні наголошується, що Стросс-Кан, який не має даної суми, має намір взяти кредит у 3 млн доларів. Решту суми йому надасть його колишня дружина Анна Сенклер. Всі ці гроші будуть перераховані покоївці Нафісату Діалло в обмін на відкликання цивільного позову.

У повідомленні також йдеться, що обидві сторони, як очікується, підпишуть договір 7 грудня в Нью-Йорку.

Скандал з нью-йоркською покоївкою Нафісату Діалло, яка звинуватила Стросс-Кана у зґвалтуванні, змусив його залишити посаду керівника МВФ і відмовитися від ідеї участі у президентських виборах у Франції у 2012 році.

Кримінальну справу було закрито у серпні цього року після того, як прокуратура оголосила про те, що Діалло, можливо, дала неправдиві свідчення. Після цього покоївка вирішила подати проти Стросс-Кана цивільний позов.

Нагадаємо, Стросс-Кан пішов з посади керівника МВФ у травні минулого року після того, як його звинуватили у зґвалтуванні покоївки готелю у Нью-Йорку, але справу закрили через відсутність доказів. !zn

Читайте також:

Стросс-Кан домовився з покоївкою про врегулювання позову

Покоївка звинуватила Стросс-Кана у жононенависництві

Стросс-Кан подав зустрічний позов на $1 млн проти покоївки, яка звинуватила його у зґвалтуванні

Стросс-Кана відпустили з-під варти без пред’явлення звинувачень