Страйк пілотів "Аеросвіту": затримується 5% рейсів

01 серпня 09:48

В аеропорту Сімферополя страйкують пілоти авіакомпанії «Аеросвіт», у результаті чого майже дві сотні пасажирів рейсів на Київ і Москву не можуть вилетіти.

 

«Відбуваються внутрішні страйкові дії авіакомпанії "Аеросвіт", - розповів "Комсомольской правде-Крым" виконуючий обов'язки директора сімферопольського представництва компанії Сергій Колосов. - Раніше льотчики висували керівництву авіакомпанії кілька умов, значить, вони досі не були задоволені. Чого саме вимагають пілоти, ми поки не знаємо. Це було у Києві, у пілотів є своя профспілка. Я про це дізнався сьогодні о 5 годині ранку, мені повідомили, що рейси не виконуються, тому що страйкують пілоти. О 7:10 один літак мав вилетіти на Київ, а інший о 8:30 полетіти на Москву. Обидва літаки стоять в аеропорту».

С.Колосов також повідомив, що в даний час проходить реєстрація пасажирів на київський рейс, а з приводу відбуття 100 осіб до Москви досі йдуть переговори.

Коли ситуація в Києві проясниться, у сімферопольському представництві обіцяють відразу розповісти пасажирам про причини затримки рейсу і запросити на посадку.

Як повідомляє газета
«Сегодня», ранкові рейси у Донецьк, Сімферополь та Одесу з «Борисполя» скасовані або перенесені через страйк пілотів літаків Boeing компанії «Аеросвіт».

Пасажири прибули у термінал «А» рано вранці, плануючи полетіти у східний регіон країни і на південь о 9:00 і 9:10. Досі жоден із зазначених рейсів не було відправлено.

Як повідомляють співробітники «Борисполя» по гучномовному зв'язку, причина НП полягає в тому, що пілоти відмовляються летіти. Пасажирам, які планували вранці вирушити до Одеси, повідомили, що їхній рейс перенесено на 13:05.

Інформації щодо Донецьку і Сімферополя на даний момент немає. Люди масово здають квитки, у холі терміналу утворилося стовпотворіння.