Стало відоме ім'я підозрюваного у нападі на коледж в Тулузі, терорист пообіцяв здатися

21 березня 10:22

Влада Тулузи готується до проведення евакуації людей, що живуть по сусідству з будинком, де заблоковано підозрюваного у скоєнні нещодавніх убивств на півдні Франції.

 

Терорист, заблокований поліцією у житловому будинку в Тулузі, пообіцяв протягом дня скласти зброю. 24-річний виходець з Алжиру з французьким громадянством підозрюється у серії нападів на військових, а також на єврейську школу в Тулузі. За даними місцевих ЗМІ, ім'я підозрюваного - Мохаммед Мера. Перемовини з ним тривають з раннього ранку 21 березня.

Наразі влада Тулузи готується до проведення евакуації людей, що живуть по сусідству з будинком, де заблоковано підозрюваного у скоєнні нещодавніх убивств на півдні Франції.

До місця події під'їжджають автобуси.

Раніше людина, забарикадована в Тулузі, оголосила себе бойовиком "Аль-Каїди". Під час перемовин із владою вона назвала напад на єврейську школу помстою за загибель палестинських дітей у конфлікті з Ізраїлем, а також за військову присутність Франції в мусульманських країнах.

Час від часу біля обложеного будинку чутно постріли. У перестрілці з Мерою постраждали вже троє поліцейських. Дотепер на руках у злочинця залишаються автомат Калашникова і пістолет-кулемет Узі. Також у Мери був пістолет, але він викинув його з вікна в обмін на засоби зв'язку. Близько 9:00 ранку за місцевим часом очевидці повідомили про гучний галас в районі подій - це поліція підірвала машину, що заблокувала доступ до обложеного дому.

Раніше французька поліція заарештувала брата Мери, який підозрюється у причетності до його злочинів. Матір злочинця привезли до обложеному дому в Тулузі, однак вона відмовилася вести перемовини з сином.

У результаті збройного нападу на єврейську школу в Тулузі 19 березня загинули троє дітей і рабин. Незадовго до цього зі зброї того ж калібру були застрелені троє військовослужбовців арабського походження в Тулузі і Монтобані. У всіх випадках злочинець діяв, пересуваючись на скутері. !zn

Читайте також:

Вбивства на півдні Франції були здійснені «у відповідь на вбивства палестинських дітей»


У Франції невідомий влаштував стрілянину у дворі єврейської школи: загинули троє дітей

Глава МВС Франції заявив, що не всі цивілізації рівні, натякнувши на іслам

Франція продовжить позбуватися нелегальних іммігрантів