США підраховують колосальні збитки від урагану "Сенді". Влада Нью-Йорка виклала ефектне ВІДЕО удару стихії по мегаполісу

01 листопада 09:33

США продовжують підраховувати збитки від урагану «Сенді». Через стихію, що обрушилася на США, збільшилися шанси Обами на перемогу, проте для американців політика поки залишається в стороні. Набагато більше їх турбує відновлення власних зруйнованих або затоплених будинків.

 

Президент США Барак Обама здійснив поїздку по штату Нью-Джерсі - одному з найбільш постраждалих від шторму «Сенді». Разом із сенатором штату Крісом Крісті і главою Федерального агентства з надзвичайних ситуацій Крейгом Ф'югейтом оглянули зону лиха з гелікоптера, після чого прибули в місто Атлантік-Сіті, що зазнало значних руйнувань.

Глава держави особисто зустрівся з постраждалими людьми і не просто пообіцяв повномірну підтримку, але і встановив «правило 15 хвилин», протягом яких його команда зобов'язується давати відповідь губернаторам і мерам, що запитують федеральну допомогу.

Незважаючи на те, що президентські вибори у США відбудуться вже майбутнього вівторка, 6 листопада, стихія змусила Обаму перервати передвиборчу кампанію на три дні. У четвер він продовжить участь в перегонах: відвідає Неваду, Колорадо і Вісконсін. Суперник Обами, кандидат від Республіканської партії Мітт Ромні відновив перервану кампанію ще в середу і вирушив у ключовий штат Флориду.


Для більшості американців, що живуть на Східному узбережжі політика поки залишається в стороні. Набагато більше їх турбує відновлення власних зруйнованих або затоплених будинків, відновлення роботи транспорту, повернення до звичного ритму життя. А з цим у низці районів, у тому числі в такому багатомільйонному мегаполісі як Нью-Йорк, поки є проблеми. На щастя для авіапасажирів, авіакомпанії відновили польоти з Нью-Йорка і в Нью-Йорк.

Як відомо, нью-йоркське метро зазнало найсерйознішого удару стихії за 108 років свого існування: ключове обладнання було пошкоджене, ряд станцій і тунелів затопило корозійною морською водою, деякі - по самий дах. На усунення наслідків піде як мінімум кілька днів, а терміни повноцінного відновлення всіх ліній метро навіть не беруться передбачити. Найбільше постраждали станції нижнього Манхеттена, де знаходяться ділові квартали, так що багатьом доведеться ще довго відчувати труднощі з поїздками на роботу і назад.

/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE
Соцмережі


Керівництво метрополітену Нью-Йорка опублікувало кадри постраждалих станцій і тунелів на фотопортале Flickr. На них, зокрема, відображені йдуть в товщу води ескалатори та сходи, затоплені павільйони і платформи.

Ці та багато інших фото-та відеосвідчень із зони лиха нагадують кадри з фільмів-катастроф і постапокаліптичні сюжети. Наприклад, це відео авторства SMvideoChan, що зафіксувало у прискореному часі нашестя стихії і занурення Манхеттена в пітьму.



Зйомка охоплює два дні, 29 і 30 жовтня, а також довгу ніч між ними. Автори підтвердили, що вона велася з однієї з портових вишок у Брукліні - камера направлена на Вільямсбургський міст, що сполучає цю частину Брукліна з Манхеттеном.

Тим часом жителі Нью-Хейвена у штаті Коннектикут отримали до Хеллоуїну «сюрприз» від «Сенді»: в корінні вирваного вітром столітнього дуба, відомого тут як «дуб Лінкольна», виявилися частини людських черепа і скелета. Причому останки старші за сам дуб. Медексперти визначили, що кістки належали жінці, яка померла ще 200 років тому.

Втім, мова, ймовірно, йде не про одну людину. Можливо, стихія розкрила місце поховання декількох тел. Експерти вважають, що ці люди загинули від жовтої лихоманки або віспи і були поховані в період між 1799 і 1821 роками.

«Подарунок» у дусі Хеллоуїна отримав не тільки Нью-Хейвен. У Крісфілді, штат Меріленд, шторм підняв кілька могильних пли і витяг з-під землі труни. На щастя, на цьому буйство стихії закінчилося: останки були цілі. !zn

Читайте також:

У США і Канаді чекають нових ударів «Сенді». Ураган може знову повернутися у Нью-Йорк (ФОТО)

Ураган «Сенді» може знизити шанси Обами на перемогу у президентських виборах

Ураган «Сенді» обрушився на США: 70 загиблих, Нью-Йорк підтоплений і знеструмлений (ВІДЕО)