США готові навчити українських суддів та прокурорів західним стандартам

16 травня 05:33

Західними експертами фіксуються численні скарги на діяльність органів прокуратури України. При цьому мова йде не про окремих людей, які працюють в прокуратурі, це критика системи, яка існує сьогодні. У зв'язку з цим США готові зайнятися освітньою кампанією для прокурорів і суддів щодо застосування нового Кримінально-процесуального кодексу. А міністр юстиції Олександр Лавринович поінформував представників американської сторони про початок роботи над новою редакцією закону про прокуратуру.

 

США готові надати допомогу Україні для проведення освітньої кампанії серед прокурорів і суддів щодо застосування нового Кримінально-процесуального кодексу. Про це заявив посол США в Україні Джон Теффт під час зустрічі з міністром юстиції України Олександром Лавриновичем, яка відбулася 15 травня в українському Мін'юсті.

«Дуже важливо не тільки виписати правила, що відповідають західним і загальноєвропейським стандартам, а й забезпечити їх правильне застосування», - зазначив посол, якого цитує прес-служба міністерства.

Також, як зазначив присутній на зустрічі заступник державного секретаря США з питань демократії, прав людини і праці Томас Меліа, на сьогодні основне завдання України - змінити розуміння як в суспільстві, так і в державних органах про те, як має працювати нове кримінально-процесуальне законодавство.

Судді попросили у Януковича півмільярда на зарплати

У розвиток теми, сторони обговорили подальші кроки, які здійснюватиме Україна у зв'язку з прийняттям нового Кримінально-процесуального кодексу.

За словами Томаса Меліа, західними експертами фіксуються численні скарги на діяльність органів прокуратури України. При цьому він підкреслив, що мова йде не про окремих людей, які працюють в прокуратурі, це критика системи, яка існує на сьогодні.

У зв'язку з цим, Лавринович поінформував представників американської сторони про початок роботи над новою редакцією закону про прокуратуру.

За словами українського міністра, вже до кінця поточного місяця має відбутися попередня зустріч експертів з цього приводу для вироблення спільної позиції щодо концептуальних положень майбутнього законопроекту. Новий закон про прокуратуру покликаний вирішити багато питань, пов'язаних, які однак лежать за межами нового кримінально-процесуального законодавства.

За словами міністра юстиції України, прийняття цього закону стане можливим не раніше початку роботи Верховної Ради наступного скликання. !zn

Читайте також:

Позиція США залишається незмінною - Тимошенко повинна бути на волі

Обама не планує зустрічатися з Януковичем в Чикаго

Янукович підписав новий Кримінально-процесуальний кодекс