Справу Аделаджі перенесено на 27 вересня

13 вересня 19:04

Дніпровський районний суд Києва переніс на 27 вересня на 12:00 розгляд по суті кримінальної справи про махінації фінансової групи компаній King's Capital.

 

На засіданні у вівторок, 13 вересня, суд мав приступити до оголошення обвинувального висновку.

Представники прокуратури просили суд, щоб засідання проводилося російською мовою, оскільки один з підсудних є громадянином Росії, а сам С. Аделаджа також погано знає українську мову.

Це ж клопотання підтримала і потерпіла сторона, проте адвокат С. Аделаджі Андрій Федур виступив проти.

Суд прийняв рішення розглядати справу на українській, оскільки вона є мовою судочинства.

Після закінчення засідання С. Аделаджа повідомив журналістам, що він не вважає себе винним і хоче довести свою невинність у судовому порядку.

За словами його адвоката, перерву в засіданні оголошено лише з тієї причини, що на процес не прийшов перекладач.

Як повідомлялося, 27 липня Генпрокуратура затвердила обвинувальний висновок та направила до Апеляційного суду Києва для визначення підсудності кримінальну справу проти службових осіб фінансової групи компаній King's Capital.

За підсумками розслідування встановлено, що протягом 2006-2008 років службові особи King's Capital шляхом шахрайства під виглядом високоприбуткової інвестиційної діяльності заволоділи коштами громадян в особливо великих розмірах.

Обвинуваченим інкримінується скоєння злочинів, передбачених частиною 1 статті 255 Кримінального кодексу (створення, керівництво та участь у злочинній організації), частиною 4 статті 190 (шахрайство) та частинами 2 і 3 статті 358 (підробка та використання завідомо підробленого документа).

Потерпілими в цій справі визнано 618 осіб, яким заподіяно матеріальну шкоду на суму понад 52 млн гривень.