Справа Оксани Макар спровокувала хвилю звільнень у МВС та прокуратурі

22 березня 12:37

Дев'ять керівників підрозділів внутрішніх справ у Миколаївській області притягнуто до відповідальності через порушення щодо Оксани Макар. Звільнено з займаної посади прокурора Центрального району Миколаєва та його заступника.

 

Через порушення, допущені при розслідуванні злочинів, скоєних стосовно Оксани Макар, до відповідальності притягнуто 9 керівників підрозділів внутрішніх справ у Миколаївській області, а також низку працівників органів прокуратури Миколаївської області. Про це під час спільного засідання колегії ГПУ і МВС сказав генеральний прокурор України Віктор Пшонка, повідомили у прес-службі ГПУ.

Зокрема, звільнено із займаних посад заступника начальника слідчого управління та начальника відділу з розслідування злочинів проти життя і здоров'я людини внутрішніх справ у Миколаївській області.

Звільнено також начальника слідчого відділу центрального РВ ММУ УМВС України у Миколаївській області. Виконуючого обов'язки начальника центрального РВ ММУ УМВС України у Миколаївській області попереджено про неповну особисту відповідальність.

Звільнено з займаної посади прокурора Центрального району Миколаєва та його заступника. Оголошено догани прокурору міста Миколаєва, його заступнику і заступнику прокурора області, начальнику управління внутрішніх справ Миколаївської області.

Пшонка зазначив, що працівники органів прокуратури Миколаївської області повинні невідкладно розібратися з причинами допущених порушень вимог законодавства та вжити відповідних заходів.

Генеральний прокурор зазначив, що він і надалі буде вимагати суворого дотримання законності, об'єктивного розслідування справи Макар та покарання винних.

Нагадаємо, що на початку березня в Миколаєві троє молодих людей згвалтували і намагалися спалити 19-річну Оксану Макар. У важкому стані вона перебувала на лікуванні в рідному місті, після чого вчора її перевезли до Донецького опікового центру, де лікарі продовжують боротьбу за її життя. !zn

Читайте також:

Психіатри про миколаївських гвалтівників: ці молоді люди цілком осудні

Медики стабілізували стан Оксани Макар


ВКонтакте з суспільством: варіанти «норми»