Соцопитування: Міліції гарно вдається лише захищати владу

10 листопада 13:43

Українці добре оцінюють діяльність міліції такій сфері, як захист влади. Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова.

 

Респондентам пропонувалося оцінити роботу міліції свого міста чи району у різних сферах з 5-бальною шкалою, де «1» означає вкрай низьку оцінку, а «5» – максимально високу оцінку. З восьми запропонованих сфер лише для однієї середня оцінка виявилася задовільною (вище 3-х балів) – роботу міліції з охорони представників влади та забезпечення їх безпеки громадяни оцінили на 3,62 бала.

Для решти сфер середні оцінки були нижчими ніж 3 бали. Зокрема, боротьба з порушеннями правил дорожнього руху була оцінена на 2,88 бала; охорона і забезпечення громадського порядку – 2,75 бала; забезпечення особистої безпеки громадян, захист їх прав і свобод – 2,62 бала; запобігання правопорушенням та їх припинення – 2,58 бала; боротьба з вуличною злочинністю – 2,55 бала; розкриття кримінальних злочинів – 2,53 бала. Найнижче громадяни оцінили роботу міліції у сфері боротьби з хабарництвом, корупцією в органах влади, інших державних структурах: середня оцінка склала 2,18 бала.

Роботу міліції свого міста (у сільській місцевості – району) в цілому громадяни оцінили в середньому на 2,72 бала.

Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова в усіх регіонах України з 29 вересня по 4 жовтня 2011 року. Опитано 2009 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки – 2,3%.