Соратниця Аделаджі отримала 7,5 років в'язниці

17 липня 08:34

Засновницю фірми "Грант" визнали винною у шахрайстві: вона брала гроші у вірян церкви пастора Аделаджі для інвестицій в будівництво, але ані грошей, ані права власності на нерухомість вони так і не отримали. Пастор Сандей спочатку проходив у справі як обвинувачений, потім його перевели у свідки.

 

Деснянський райсуд Києва засудив засновницю ПП «Грант», яке пов'язують з «Посольством Божим» Сандея Аделаджі, Ірину Данильченко до 7,5 років в'язниці. Про це повідомляє газета «Сегодня».

Данильченко, яка, до речі, на 6-му місяці вагітності, визнали винною у шахрайстві: вона брала гроші у вірян церкви пастора Аделаджі для інвестицій у будівництво. Потерпілі в цілому вклали близько 1 млн доларів, але ані грошей, ані права власності на нерухомість так і не отримали. Інтересу до цієї справи додавав факт, що спочатку за нею проходив як обвинувачений пастор Сандей, потім його перевели у свідки.

«Коли Ірину закрили в СІЗО, вона дала свідчення, що 30% прибутку віддавала Сандею, і саме він дав їй розпорядження створити «Грант». Зізнання є і в письмовій формі, і на відео. Тоді він був обвинуваченим», - розповів адвокат потерпілих від «Кінгз Кепітал» Іван Боднарук.

«Потім, коли її випустили на підписку, свідчення вона змінила, і його перевели у свідки. Очікувалося, що на останніх засіданнях вона його видасть, але в заключному слові вона нічого з цього приводу не сказала», - додав адвокат. !zn

Читайте також:

Пастор Аделаджа викачує з прихожан гроші на «чудову країну Ісусленд» (відео)

Генпрокуратура заборонила Аделаджі залишати межі України

Томенко: МВС фіксує порушення закону в політичній діяльності Аделаджі

Аделаджа закликав парафіян йти в політику