Sony Pictures екранізує біографію Джобса

10 жовтня 06:26

Кіностудія Sony Pictures завершила перемовини щодо придбання прав на екранізацію біографії творця Apple Стіва Джобса, який помер минулого тижня.

 

Sony готова заплатити за права на проект близько $1 млн. За іншими даними, компанія вже виклала за ці права від $1 млн до $ млн.

Офіційного підтвердження від Sony поки не надходило.

Раніше студія Sony випустила фільм "Соціальна мережа" (The Social Network) Девіда Фінчера, заснований на біографії творця Facebook Марка Цукерберга, і стрічку "Людина, яка змінила все" (Moneyball), де Бред Пітт зіграв бейсбольного менеджера Біллі Біна.

Автором 500-сторінкового тому "Стів Джобс" є колишній редактор журналу Time Уолтер Айзексон. Книга стала хітом продажів ще до виходу в друк: у ніч смерті С.Джобса вона посіла на сайті Amazon.com друге місце за кількістю попередніх замовлень.

Термін її виходу, раніше перенесений з весни 2012 року на листопаді 2011 року, був знову наближений - у США біографія екс-голови Apple вийде у період з 21 по 24 жовтня у видавництві Simon&Schuster. Заодно з ініціативи автора було спрощено й назву: спочатку книга називалася iSteve: The Book of Jobs.

Очікується, що російськомовну версію біографії С.Джобса випустить видавництво Coprus у грудні.