Собачники під Кабміном вимагають припинити винищення тварин

25 сiчня 08:42

Кабмін пікетують люди з собаками. Вони вимагають припинити знищення безпритульних тварин.

 

Будівлю уряду в Києві пікетують кілька десятків людей. Вони вимагають негайно припинити фізичне винищення безпритульних тварин комунальними службами по всій країні.

Учасники акції відзначають, що вони не представляють ніякої організації і дізналися про акцію з Facebook, де була оголошена і організована акція на захист безпритульних тварин «Stop it». Протестувальники тримають плакати з гаслами «Досвід Європи замість убивств» тощо.

Кілька учасників акції привели з собою собак. Організатори також встановили динамік, з якого лунає тривожний собачий гавкіт.

Мітингувальники вимагають змінити склад робочої групи при Міністерстві екології з розробки нормативно-правової бази для реалізації вимог Закону «Про захист тварин від жорстокого поводження». Окрім того, вони вимагають зобов'язати правоохоронні органи розслідувати і припинити діяльність догхантерів (мисливців на собак).

Ще одна вимога активістів - змінити підхід до вирішення проблеми безпритульних тварин, використовуючи європейський досвід, а саме: забрати цю функцію від комунальних підприємств, які не зацікавлені в тому, щоб зменшувати кількість безпритульних тварин гуманним шляхом, і передати її громадським організаціям із захисту тварин.

Учасники акції відзначають, що останнім часом вбивства безпритульних тварин набули масового характеру у зв'язку зі спробою влади на місцях «зачистити» підвідомчі території напередодні Євро-2012. При цьому вони відзначають, що від отрути, яку, за їхніми словами, розкидають на вулицях комунальники, часто гинуть і домашні тварини.

Читайте також:

Держветслужба: Епідемії сказу у Києві немає

Німці пообіцяли бойкотувати Євро-2012 в Україні, якщо влада не подбає про тварин

У Європі крематорії і трупи собак називають Аушвіцем України

Українська влада проігнорувала заклики європейської принцеси припинити зооцид

Міністр екології закликав мерів оголосити мораторій на знищення безпритульних собак