Сніжна погода протримається в Україні ще 10 днів

03 грудня 13:48

Циклон, який приніс в Україну холод та снігопади, скоро піде в Росію. Але на зміну йому метеорологи очікують ще три циклони - з 7 по 13 грудня.

 

Холодна зимова погода зі снігопадами протримається в Україні до 13 грудня, прогнозує Український Гідрометцентр.

«Перша половина грудня - період з достатньо активною циклонічною діяльністю. Опади буду спостерігатися 3-4 і 7-13 грудня. Температурний режим буде коливатися в межах норми. Нічна температура становитиме -1 ... -7 градусів за Цельсієм, денна - близько нуля. На півдні та сході +5 ... +10 градусів», - повідомив директор Гідрометцентру Микола Кульбіда, передає прес-служба МНС.

За його словами, в понеділок у північних та центральних областях продовжиться мокрий сніг, на заході - сніг, а в південних і східних областях очікуються інтенсивні дощі.

Пориви вітру у всіх регіонах складуть 15-20 м/с, в центрі - до 24 м/с, а в південних областях - 25-30 м/с, місцями до 35 м/с.

Кульбіда зазначив, що перемістився на територію України циклон надзвичайно активний, але найближчим часом він переміститься в Російську Федерацію. Новий циклон синоптики очікують 7 грудня, а в період до 13 грудня - ще два циклони, які будуть менш активні. !zn

Читайте також:

Цього тижня в Україні очікується похолодання і мокрий сніг

На Новий рік синоптики обіцяють тепло і ніякого снігу

Слідом за сильним снігопадом Москву накрив «крижаний дощ» (ВІДЕО)

Метеорологи пообіцяли на 21 грудня замість кінця світу хвилю похолодання