Слухання у справі Стросс-Кана перенесено на 1 серпня

12 липня 06:39

Наступні судові слухання у справі колишнього глави МВФ Домініка Стросс-Кана, якого звинувачують у сексуальному насильстві, пройдуть у США 1 серпня, повідомили його адвокати.

 

"Ми сподіваємося, що до цього часу прокурор прийме правильне рішення про зняття звинувачень проти пана Стросс-Кана", - заявили адвокати Бенджамін Брафман та Вільям Тейлор.

Спочатку планувалося провести ці слухання 18 липня.

Окружний прокурор Нью-Йорка Сайрус Венс підтвердив інформацію про перенесення слухань. Він повідомив, що продовжує розслідування у даній справі і поки не прийняв рішення про те, чи слід зняти обвинувачення з Д.Стросс-Кана.


Д.Стросс-Кана було затримано у Нью-Йорку 14 травня за звинуваченням від покоївки в готелі Sofitel у сексуальних діях насильницького характеру. Директора-розпорядника МВФ в останній момент зняли з борту літака, який повинен був вилетіти на його батьківщину, до Франції. 19 травня він заявив про добровільну відставку з поста директора-розпорядника МВФ. На перших слуханнях у його справі француз заявив, що не визнає себе винним.

Незадовго до слухань 1 липня у ЗМІ з'явилися повідомлення про те, що у слідства з'явилися підстави сумніватися у правдивості свідчень покоївки, яка звинувачує 62-річного Д.Стросс-Кана у сексуальному насильстві. Як вдалося з'ясувати слідству, жінка, що поскаржилася на екс-голову фонду, протягом довгого часу давала неправдиві свідчення.