Слоненя Хорас із Київського зоопарку вже чекає на відвідувачів

10 липня 13:24

У столичному зоопарку вже можна подивитися на нового мешканця - у слоненя Хораса закінчився карантинний період і навіть відбулася перша прогулянка літнім приміщенням.

 

На днях у Київському зоопарку відбувся перший вихід слоненя Хораса з зимового приміщення на літній майданчик, що стало можливим після закінчення карантинного періоду. Наразі Хорас вже чекає на відвідувачів.

У Київському зоопарку пояснили, що вихід Хораса спеціально був спланований саме у вихідний для підприємства день для того, аби уникнути зайвого емоційного навантаження на тварину.

Уже сьогодні, 10 липня, у присутності відвідувачів зоопарку Хорас освоював своє нове приміщення. Друга його прогулянка була тривалішою, слон поводився впевненіше і навіть поснідав у своїй новій оселі та спробував скупатися у басейні.

За словами фахівців столичного зоопарку, процес адаптації Хораса проходить добре. Слоненя вже звикло до спілкування зі своїм кіпером Ігорем Марійчуком. Зокрема, залюбки виконує його команди, що в майбутньому полегшить догляд та ветконтроль за цією величною та розумною твариною.

Адаптація Хораса продовжуватиметься й надалі з поступовим збільшенням тривалості прогулянок. Урочисте його представлення засобам масової інформації відбудеться в цю суботу, 14 липня, о 10:00.

Нагадаємо, що азіатського слона Хораса привезли 5 червня з Ростовського зоопарку. Йому 7 років, вага - 2,5 тонни. Народився він у Німеччині. В основний раціон тварини входять овочі і фрукти.

Спеціально для нього у Київському зоопарку реконструювали два вольєри - літній та зимовий. Значно збільшили площу для вигулу тварин, металеву огорожу замінили величезними каменями, змонтували нове освітлення, утеплили підлогу, реконструювали оглядовий майданчик. !zn

Читайте також:

У Київського зоопарку сайту немає і не буде. Доменне ім'я виставили на продаж

Заарештовано рахунки київського зоопарку

У Київський зоопарк привезли нового слона

Київський зоопарк. День бабака-2