Слідчі завершили розслідування вбивства Ганни Політковської

16 жовтня 06:33

Слідчий комітет Росії завершив попереднє розслідування щодо обвинувачених у вбивстві кореспондента «Новой газеты» Ганни Політковської.

 

Слідчий комітет Російської Федерації завершив слідчі дії щодо обвинувачених у вбивстві відомої правозахисниці і журналістки Ганни Політковської. Про це повідомив представник Слідчого комітету Володимир Маркін.

В рамках розслідування кримінальної справи про вбивство Ганни Політковської головним слідчим управлінням СК Росії завершені слідчі дії стосовно обвинувачуваних: братів Рустама, Ібрагіма і Джабраїла Махмудових, Сергія Хаджікурбамова і Лом-Алі Гайтукаєва. Вони звинувачуються у здійсненні злочину, передбаченого статтями «Вбивство» і «Незаконний обіг зброї».

За версією слідства, Гайтукаєв був організатором злочину. Він створив у 2006 році організовану групу, до якої увійшли інші обвинувачені, а також співробітник міліції Дмитро Павлюченков. Хаджікурбанов здійснював контроль за всіма діями групи. Отримавши від Павлюченкова інформацію про місце проживання журналістки, 7 жовтня 2006 року брати Махмудови облаштувалися на шляху її проходження. Побачивши потерпілу за кермом автомобіля, Ібрагім Махмудов повідомив про це своєму братові Джабраїлу, а той, у свою чергу, Рустаму, який увійшов до під'їзду будинку, і застрелив журналістку, як тільки вона увійшла в ліфт.

- Організатор убивства Політковської назвав замовниками злочину Березовського і Закаєва

«Слідчою групою зібрано достатньо доказів для складання обвинувального висновку. У зв'язку з цим, сьогодні слідство оголошує про закінчення попереднього розслідування і повідомляє про це обвинуваченим, їхнім захисникам, а також потерпілій стороні. Після повідомлення для ознайомлення з матеріалами кримінальної справи будуть запрошені потерпілі», - заявив Маркін.

7 жовтня виповнилося шість років з дня трагічної загибелі Політковської, відомої своїми журналістськими розслідуваннями порушень прав людини у Чечні. Журналістка була вбита в ліфті свого будинку на Лісовій вулиці у Москві. В якості основної слідство розглядає версію, пов'язану з професійною діяльністю Політковської. !zn

Читайте також:

Організатор вбивства Політковської не знав ім'я своєї жертви

Справи про вбивство Політковської і главреда Forbes можуть бути пов'язані

Колишньому співробітнику УБОЗу пред’явили звинувачення в організації вбивства Політковської