СК РФ притягне до кримінальної відповідальності медперсонал СІЗО, де помер Магнітський

04 липня 13:22

Слідчий комітет Російської Федерації має намір притягнути до кримінальної відповідальності медичний персонал московського слідчого ізолятора, де помер юрист фонду Hermitage Capital Сергій Магнітський.

 

Як заявив офіційний представник комітету Володимир Маркін, до пред'явлення звинувачення прізвища підозрюваних названо не буде.

В.Маркін також повідомив, що Слідчий комітет отримав дані додаткової судово-медичної експертизи про причини смерті С.Магнітського.

Як очікується, розслідування справи, порушеної за статтями про ненадання допомоги хворому і халатності, має завершитися до 24 серпня.


С.Магнітського було заарештовано за звинуваченням у несплаті податків, він помер у лікарні СІЗО у листопаді 2009 року. За попередніми даними, причиною смерті стала серцева недостатність. Справа розслідується за статтями - «ненадання допомоги хворому» і «неналежне виконання посадовими особами своїх обов'язків».

У кінці 2010 року Комітет Європарламенту з міжнародних справ одноголосним голосуванням схвалив введення візових санкцій щодо російських чиновників, причетних до загибелі С.Магнітського.