Система сповіщення про повінь на Кубані не спрацювала належним чином, - МНС

09 липня 06:47

Сповіщення у Кримську було організовано, але, на жаль, комплексної роботи проведено не було. З боку керівників на місцях і окремих служб були допущені порушення, і не все населення було сповіщено у встановлені терміни.

 

Система оповіщення населення про загрозу повені у Краснодарському краї не спрацювала належним чином. Про це заявив глава МНС Володимир Пучков.

«Не все населення було сповіщено у встановлені терміни», - заявив він. В результаті повені загинула, за даними МНС, 171 особа, постраждали понад 24 тисячі.

«За попередньою оцінкою, сповіщення населення було організовано, але, на жаль, комплексної роботи проведено не було. З боку керівників на місцях і окремих служб були допущені помилки. Не все населення було оповіщено у встановлені терміни», - сказав міністр.

Пучков нагадав, що частково втрачені предмети першої необхідності у 3,3 тисячі осіб, повністю - 18 700 осіб, ще 800 осіб перебувають у медустановах. Всього постраждало понад 22 тисячі осіб, зазначив глава МНС.

Нагадаємо, повінь на Кубані сталася 7 липня через сильні зливи. У блогосфері з'явилися напередодні чутки про те, що скидання води з водосховища могло стати причиною потужного затоплення Кримська. Російська преса повідомляє про хвилю недовіри до місцевої влади з боку місцевого населення. За словами очевидців, вода вибивала скло у будинках хвилею, чого не могло відбутися, якби паводок розпочався через дощі (тоді рівень води підвищувався б поступово). !zn

Читайте також:

Жертвами повені на Кубані стали більше 170 людей

Янукович висловив співчуття Путіну і запропонував допомогу у ліквідації наслідків повені

Під час повені на Кубані загинули близько 50 людей (фото, відео)