Сирійські повстанці відклали страту української журналістки Анхар Кочнєвої

17 грудня 19:32

Сирійські повстанці відклали страту українки Анхар Кочнєвої і заявили, що українська сторона відмовляється від переговорів.

 

Сирійські повстанці, які утримують українську журналістку Анхар Кочнєва, вирішили відстрочити її страту. Про це повідомляє ТСН.

В інтерв'ю каналу командир угрупування Абу Джандаль заявив, що українська сторона відмовляється від переговорів про долю дівчини, не виконує обіцянок і нічого не робить для її звільнення.

Як повідомлялося, викрадачі мали намір стратити Кочнєву 16 грудня. Однак, стверджує ТСН, вони відклали виконання вироку за умови, якщо їх позицію буде почуто.

Лідер повстанців спростував повідомлення про те, що вони вимагають за Кочнєву викуп у розмірі 50 мільйонів доларів, проте інших вимог так і не озвучив, незважаючи на неодноразові запитання. Торкаючись недавнього відеозвернення з погрозами на адресу громадян України, Росії та Ірану, Джандаль пояснив, що мова йшла не про уродженців цих країн, а про уряди, які не захищають своїх громадян.

ТСН пообіцяв передати всі матеріали в цій справі МЗС України.

Нагадаємо, повстанці вважають Кочнєву російською шпигункою, яка працювала на режим президента Сирії Башара Асада. Як пояснює ТСН, викрадачів обурило фото, на якому журналістка стоїть поруч з командиром урядової армії, яку опозиціонери звинувачують в організації масової різанини. В одному з відеороликів, що потрапив у мережу, Кочнєва зізналася, що дійсно працювала на російські спецслужби і прибула до Сирії за підробленими документами.

Кочнєва, яка співпрацювала з цілим рядом російських та українських видань і телеканалів, пропала в Сирії в середині жовтня. З тих пір, нагадує ТСН, МЗС України не раз заявляв, що дипломати ведуть переговори про її звільнення. 11 грудня відомство вимагало від влади Сирії більш активних дій для повернення журналістки на батьківщину. !zn

Читайте також:

Сирійські бойовики погрожують атакувати посольство України

Викрадена в Сирії українська журналістка зізналася, що працювала на російські спецслужби (ВІДЕО)


Сирійські повстанці погрожують стратити викрадену українську журналістку

МЗС України просить ЄС допомогти звільнити українців у Лівії та Сирії