Сирійські бойовики готові стратити Кочнєву: Українські політики ігнорують своїх громадян

17 грудня 11:07

Сирійські повстанці видали указ про страту журналістки Анхар Кочнєвої - влада України і Росії не виконала жодної з їхніх вимог.

 

Сирійські бойовики, які викрали громадянку України, журналістку Анхар Кочнєву, погрожують стратити її у найближчі години - оскільки український уряд не виконав жодної з їхніх вимог.

У заяві, розміщеній на нещодавно створеній неофіційній сторінці "Вільної сирійської армії" в Facebook, викрадачі звинуватили російських і українських політиків у лобіюванні власних інтересів.

Бойовики повідомили, що революційна рада вже видала указ про страту Кочнєвої.

«І нехай російський та український народи знають, що політики в їхній державах не діють в інтересах свого народу, а діють у своїх власних певних інтересах, вони брешуть вам. А ми, у свою чергу, здійснимо страту після того, як всі способи були випробувані», - йдеться в повідомленні, підписаному капітаном Мухаммедом Абу Джандалем і лейтенантом Фарідом Абу Хусейном.

Нагадаємо, Анхар Кочнєва була викрадена у Сирії, куди вона приїхала в якості перекладача для знімальної групи одного з російських телеканалів, на початку жовтня.

У кінці листопада викрадачі оприлюднили відеозапис, на якому Кочнєва зізнається, що приїхала на Близький Схід з підробленим пропуском журналіста за наказом російських спецслужб.

Бойовики вимагають за журналістку викуп у розмірі 50 млн доларів, в іншому випадку погрожуючи стратити Кочнєву.

Анхар Кочнєва з середини 90-х жила і працювала у Москві. Вона виступала як активна прихильниця правління Башара Асада. У своєму щоденнику на сервісі LiveJournal вона давала вельми різкі висловлювання на адресу бойовиків, які ведуть війну проти армії Асада.

Журналістка співпрацювала з багатьма російськими ЗМІ, в тому числі НТВ, РЕН-ТВ, Russia Today. !zn

Читайте також:

Лутковська вирішила не втручатися у звільнення українки в Сирії

Сирійські бойовики погрожують атакувати Посольство України

США закликали звільнити викрадену сирійськими повстанцями українську журналістку

Викрадена в Сирії українська журналістка зізналася, що працювала на російські спецслужби (ВІДЕО)