Сирійська влада застосувала проти маніфестантів вертольоти

11 червня 08:35

Для розгону масових акцій протесту в чергову «п'ятницю гніву» сирійська армія вперше застосувала вертольоти.

 

У місті Маарат-Нуаман (північна провінція Ідліб) учасники антиурядових маніфестацій в п'ятницю, 10 червня, захопили місцеву поліцейську дільницю. Вертольоти було покинуто, щоб відбити будівлю. Місцеві жителі повідомляють про 10 загиблих. Є вбиті та поранені серед поліцейських, їх кількість поки невідома.

А більшість 50-тисячного населення міста Джіср-еш-Шугуров вирішила залишити місто, не чекаючи, поки туди увійдуть елітні підрозділи сирійської армії. Рішення про введення військ було прийнято після того, як на цьому тижні в Джіср-еш-Шугуров в результаті зіткнень загинуло 120 поліцейських.

Тим часом сотні сирійських біженців з північно-західних міст продовжують перетинати кордон з Туреччиною. За даними агентства «Анатолія», в п'ятницю їх кількість перевищила 3 тисячі 800 людей. Усіх їх розміщують в наметовому таборі біля селища Яйладаг.

Прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, який раніше заявив, що кордон залишатиметься відкритим, у п'ятницю назвав придушення маніфестацій в сусідній Сирії «жахливим».