Синоптики пообіцяли істотне потепління вже з вівторка

10 вересня 09:05

Майже весь тиждень в Україні буде теплим - температура підніметься до 21-27 градусів. Проте вже у п'ятницю очікується атмосферний фронт, який принесе прохолоду спершу в західні області, а потім і на всю Україну.

 

В Україні 11-14 вересня прогнозується поступове підвищення температури повітря з 16-21 до 21-27 градусів за Цельсієм по всій Україні. При цьому опадів практично не буде, лише на заході України можливі невеликі дощі. Про це на брифінгу повідомив директор Укргідрометцентру МНС Микола Кульбіда.

Однак, за його словами, вже 14-16 вересня над територією України пройде атмосферний фронт, який зумовить зниження температури повітря.

Як сказав Кульбіда, спочатку це буде стосуватися західних областей, де температура впаде до 16-21 градуса за Цельсієм вдень.

Разом з тим, на переважній території України буде спостерігатися суха погода, лише на заході та півдні прогнозуються невеликі дощі.

При цьому на території південних областей та Закарпаття, зазначив Кульбіда, досі залишається високий клас пожежної небезпеки.

За словами директора Укргідрометцентру, заморозки на ґрунті прогнозуються з середини вересня. Він зазначив, що сьогодні вночі було зафіксовано перші заморозки над ґрунтом, на висоті 2 см, до -1-4 градусів за Цельсієм на території Рівненської, Житомирської, Вінницької областей. !zn

Читайте також:

У найближчі дні в Україні без опадів, але прохолодно

До України повернулося літо і затримається ще мінімум на 10 днів