Син прокурора сяде на шість років за те, що збив на смерть на пішохідному переході трьох жінок

10 квiтня 13:26

Запорізький апеляційний суд додав всього один рік в'язниці до п'яти років, які дав суд першої інстанції синові дніпропетровського екс-райпрокурора Дмитру Рудю, який збив на смерть трьох жінок на переході і втік із місця події. Причому Рудь вийшов на свободу з будівлі суду, оскільки в ході судового засідання не подавалися клопотання про зміну запобіжного заходу.

 

Запорізький Апеляційний суд 10 квітня виніс вирок синові дніпропетровського екс-райпрокурора Дмитру Рудю, засудивши його до 6 років позбавлення волі і позбавивши права керувати транспортними засобами терміном на 3 роки.

Таким чином, суд частково задовольнив апеляційну скаргу прокуратури Запорізької області, яка вимагала посилити вирок, винесений Рудю судом першої інстанції (5 років позбавлення волі та 3 роки заборони на керування) і засудити підсудного до 7 років позбавлення волі.

У той же час прямо із зали суду Рудь вийшов на свободу.

«Оскільки в ході судового засідання не подавалися клопотання про зміну підсудному запобіжного заходу, обраного раніше (застава у 17 тис грн), до набрання рішенням суду законної сили (тобто протягом місяця) саме цей запобіжний захід і буде діяти», - повідомили в суді.

Представник звинувачення - прокурор відділу Запорізької облпрокуратури Микола Наливайко, рішення про те, чи буде прокуратура звертатися до касаційної інстанціі (Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ), буде прийнято після ознайомлення звинувачення з вироком Запорізького Апеляційного суду.

Захист про намір оскаржити вирок Запорізького Апеляційного суду також поки не заявив.

Як повідомлялося, у жовтні 2010 року Рудь на джипі збив на смерть 3 жінок на пішохідному переході Набережної Перемоги у Дніпропетровську, після чого втік з місця ДТП, проте незабаром був затриманий правоохоронцями.

Щодо Рудя було порушено кримінальну справу за ч.3 ст.286 КК України - «Порушення правил безпеки дорожнього руху, яке призвело до загибелі декількох осіб». У червні 2011 року Хортицький районний суд засудив підсудного до 5 років позбавлення волі і, не дивлячись на численні протести представників громадськості, звільнив Рудя з-під варти під заставу у 17 тис грн на період судового слідства. Прокуратура Запорізької області звернулася до Апеляційного суду регіону з приводу посилення покарання підсудному до 7 років позбавлення волі.

На засідання суду 29 лютого Рудь не з'явився. Його адвокат заявив, що «підзахисний захворів». 14 березня підсудний не з'явився до суду знову і також з посиланням на хворобу. Колегія апеляційного суду вдруге за два тижні перенесла слухання справи - призначивши нове судове засідання на 21 березня, проте і на нього Рудь не прибув. Ситуація повторилася 2 квітня, після чого було винесено рішення про примусовий привід підсудного до суду і сьогодні, 10 квітня, Рудь сам прибув на судове засідання. !zn

Читайте також:

Прокуратура оскаржила вирок дніпропетровському «мажору», який збив трьох жінок

Суд засудив сина прокурора з Дніпропетровська до 5 років в'язниці

Суд скоротив Лозінському термін за вбивство

Сімейство Ландіків вимагало від Марії Коршунової повернути гроші


Дочка регіонала на смерть збила байкера (фото)