Севастополь відмітив День народної єдності Росії

04 листопада 21:16

У Севастополі пройшли урочистості, присвячені Дню народної єдності Російської Федерації.

 

"У Севастополі живуть громадяни двох країн, але усі вони - севастопольці. Сьогодні місто-герой можна назвати лідером міжрегіональної співпраці між Росією і Україною" - сказав під час урочистих зборів перший заступник глави Севастопольської міськдержадміністрації Сергій Савенков.

За його словами, "альтернативи добросусідству і співпраці між нашими державами немає".

С.Савенков також підкреслив: "Севастополь є прикладом співпраці і взаєморозуміння двох флотів і двох братських держав".

У свою чергу, командувач Чорноморським флотом РФ контр-адмірал Олександр Федотенков відзначив, що "листопадові події 1612 року нагадують нам про те, що ми, росіяни, сильні тільки тоді, коли ми єдині і діємо як єдине національне ціле".

У заході взяв участь генеральний консул РФ у Сімферополі Володимир Андрєєв.

У Севастопольському матроському клубі для військовослужбовців російського Чорноморського флоту пройшло святкове тематичне свято, відбулися екскурсії в Музей Чорноморського флоту. У Морській бібліотеці імені адмірала М.П.Лазарєва пройшов літературний вечір "Безсмертний подвиг славних синів Вітчизни - князя Мініна і громадянина Пожарского".

Увечері артисти флотського Драматичного театру імені Б. Лавренєва показали шефський спектакль "Зірка по імені" для військовослужбовців флоту і членів їх сімей.

Як раніше повідомив лідер партії "Російський блок" Геннадій Басов, російський марш у Севастополі відбудеться 5 листопада.

1 листопада на ім'я голови Севастопольської міської державної адміністрації Володимира Яцубы було подано звернення трьох громадян України : Дмитра Білоцерківца, Степана Барни і Тараса Стецьківа. Останні два є депутатами, відповідно Тернопільської обласної ради і Верховної Ради.

У своєму зверненні ці громадяни закликали місцеві органи влади і правоохоронні органи "не допустити проведення антиукраїнського фашистського шабашу під назвою "Російський марш" запобігти хуліганським діям його учасників і захистити таким чином севастопольців від провокацій екстремістів".