Серед українських політиків з негативно-іронічною тональністю на ТБ найчастіше згадують Тимошенко

27 квiтня 09:17

В цілому ж лідерами уваги в новинних телепрограмах серед політичних персон в квітні стали Тимошенко з 12%, Янукович з 7% та Азаров з 5%.

 

Негативно-іронічна тональність повідомлень про політичних персон в новинах українських телеканалів в квітні найчастіше супроводжувала інформацію про колишню главу уряду Юлію Тимошенко. Так, Тимошенко згадувалася в іронічно-негативному контексті в 5,7% випадків.

Про це свідчить дослідження «Моніторинг українських новин», що був проведений Академією української преси за участі співробітників Інституту соціології НАН України.

Експерти проаналізували квітневі випуски новин каналів УТ-1, 1+1, «Інтер», «Новий канал», ICTV, СТБ, ТРК «Україна» і ТВІ.

В то й же час, згідно з результатами дослідження, текст якого є у розпорядженні ZN.UA, екс-глава уряду в два рази частіше згадувалася в позитивно-нейтральному контексті – 11,1%.

Президент Віктор Янукович згадувався в позитивно-нейтральному контексті в 3,3 раза частіше, аніж в іронічно-негативному (6.6% проти 2%), а прем’єр-міністр Микола Азаров в 24,5 раза (4,9% проти 0,2%).

В цілому ж лідерами уваги в новинних телепрограмах серед політичних персон в квітні стали Тимошенко з 12%, Янукович з 7% та Азаров з 5%.

Лідерами ж уваги серед партій в квітні стала «БЮТ-Батьківщина» (3%) та опозиція в цілому (2%). Негативно-іронічна тональність повідомлень частіше супроводжувала нечисленну інформацію про Партію регіонів і владу в цілому, проте не сягає і 1%. !zn

Читайте також:

За півроку до виборів в Раду в Україні спостерігається деполітизація теленовинУкраїнське ТБ приділяє провладним політикам удвічі більше уваги, ніж опозиціїУкраїнські телеканали відмовляються від політичних новин заради прогнозу погодиДруковані ЗМІ скоротили доходи від реклами у 2011 році, інтернет - збільшив